Двама служители, заемали младши изпълнителски длъжности в Първо и Второ районно управление в Областната дирекция на МВР в Стара Загора, са уволнени. Това съобщиха от пресцентъра на полицията. Те са освободени със заповед на директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Лазар Христо.

Наложеното дисциплинарно наказание "уволнение" е от 29 януари, със същата дата са прекратени и служебните правоотношения с тях.

Причината за това е инцидентът, при който 58-годишен мъж загина гонка с полицията в Стара Загора.

58-годишният мъж почина след гонка с полицията в Стара Загора. Инцидентът стана на 30 декември м.г., около 21:00 часа. По случая беше назначена дисциплинарна проверка на полицаите, участвали в инцидента. Окръжната прокуратура образува досъдебно производство и назначи съдебномедицинска експертиза. Разследването е възложено от и.ф. главен прокурор на Република България на екип от следователи при Националната следствена служба в София. Във връзка с инцидента вече бяха освободени от длъжност двама висши ръководители от ОДМВР в Стара Загора - заместник-директора, който към момента на събитието е замествал директора на областната дирекция, и на началника на охранителна полиция.