Криминалисти от Оряхово разследват убийство с последвало самоубийство, извършени в село Долни Вадин, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Враца. 

Вчера в 15.46 часа в РПУ-Оряхово е подаден сигнал, че в механата на къща във врачанското село, което се намира на Дунав, има прострелян мъж. 

Веднага на място е изпратен екип на полицията, който открил в механата на дома тялото на 57-годишния собственик на къщата. По трупа на мъжа, който е от град Долна Митрополия, имало две огнестрелни рани.

На пода пред дивана е намерен и 41-годишен мъж от град Тръстеник, област Плевен, с огнестрелна рана в слепоочието. Въпреки предприетите спешни реанимационни действия, той е починал.

Двамата мъже били приятели и по-младият често гостувал в дома на по-възрастния. Така станало и този уикенд, когато в Долни Вадин се провеждал традиционният събор. От прокуратурата съобщиха, че вчера 41-годишният мъж пристигнал в ранния следобед в оряховското село с личния си автомобил, качил се на втория етаж, където в стая намерил стопанина, и без никакви разговори го застрелял с два куршума в главата.

В къщата са се намирали близките на убития, които са открили телата и са подали сигнал, уточни директорът на ОД на МВР във Враца Цветко Нинов.

Цялото село е потресено от случая, коментира кметът Иван Спасов, цитиран от "Булнюз".

При последвалия оглед в механата били намерени пистолет и три гилзи. Оръжието е законно притежаван. Двамата мъже не са криминално проявени, уточняват от МВР.

По случая е образувано досъдебно производство. Вероятният мотив за убийството е личен, допълни окръжният прокурор Владимир Сираков.