Изяснена е самоличността на двамата убити, открити във водоема до село Негован преди 10 дни. Намереният застрелян мъж край Негован е бивш треньор по борба и се казва Йордан Атанасов, съобщи БНР. Освен в български отбори, той е работил и в Саудитска Арабия.

МВР провежда от вчера операция по изясняване и събиране на доказателства по случая в апартамент на столичния бул "Витоша", където се предполага, че на семейни начала са живели починалите мъж и жена.

Съседи на мъжа обясниха пред "Хоризонт", че полицията събира повече информация за него, като разпитва живеещите в блока, включително дали в кооперацията е имало ремонти.

По непотвърдена информация е установена и самоличността на извършителите на тежкото престъпление.

Полицията официално не дава подробности по случая. Работата на разследващите продължава.

Съседи потвърдиха, че не са виждали двойката повече от месец. Освен това, потвърждават, че двойката е имала бяло куче, както първоначално съобщи полицията. От МВР бяха разпространили и снимки на дрехите на убитите с огнестрелно оръжие и ключовете от автомобила им.

Атанасов е бил треньор в "Олимпийски надежди" и деца от Нигерия са идвали на лагери в България. Бившият треньор по борба има дъщеря, женена за нигериец, с когото имат и дете.

Телата бяха намерени преди около 10 дни от местен рибар.От полицията тогава казаха, че се работи по четири версии, като казаха, че една от тях е, че има вероятност намерените край Негован да са убити от свой близък.