Спор за паркомясто е причината за стрелбата в събота вечерта в центъра на Пловдив, при която бяха ранени двама мъже, съобщава NOVA

Извършителят е 39-годишен военен. Той е използвал законно притежаван пистолет.

Около 20 часа снощи изстрели проехтяват на ул. "Въча" в центъра на Пловдив и стряскат хората в квартала. "Само един изстрел чух, нищо друго. Аз живея от другата страна и просто си помислих, че някой се е ударил в ламарина", спомня си Кръстина Николова.

Тримата участници в екшъна се скарали за паркиране пред гараж, допълва Цецко Галонов, който също станал свидетел на престрелката. "Разбрах, че единият, който е стрелял, бил военен", допълни той.

Според очевидци стрелецът паркирал автомобила си пред гараж на кооперация и слязъл от колата, за да си поръча храна от близкото заведение. След като взел поръчката си, се върнал към паркираната си кола, но собственикът на въпросния гараж, с когото имали стари пререкания, бил там. Последвал словесен спор.

След това военният извадил оръжие и прострелял мъжа. Куршумът, който излязъл от тялото му, ранил случаен минувач. Живеещите в квартала твърдят, че скандалите за паркоместа са ежедневие.

Освен полицаи от Трето районно управление, на мястото на инцидента са пристигнали и екипи на Военна полиция. 39-годишният извършител е задържан за срок до 24 часа, а случаят е поет от Военна прокуратура.

От Областната дирекция на МВР в Пловдив съобщиха малко по-рано, че двамата мъже, пострадали от престрелката снощи в Пловдив, са настанени във Втора клиника по хирургия към УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД - Пловдив без опасност за живота.

По данни от лекарите куршумът е минал през гърдите на единия и стигнал до крака на втория. Пострадалите са оставени под наблюдение.