Спътниците на 22-годишния Кристиан Николов в джипа "Ауди Q 7", който предизвика катастрофата с тв водещия Милен Цветков, обжалват наложените им гаранции от по 10 000 лв.

Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, е подал чрез адвокат молбата си в четвъртък. Днес жалба е внесена и от името на приятелката на Кристиан - Симона Цанкова.

Софийският районен съд ще се произнесе в закрито заседание. Решението ще вземе предвид възможностите на семействата на двамата и това как се издържат.

На 21 април т.г. Георги и Симона бяха обвинени от Софийската районна прокуратурата, че не са съдействали на разследването за катастрофата с Милен Цветков. Впоследствие и двамата са дали показания. Те са потвърдили, че Кристиан е бил зад волана на джипа, ударил колата на Милен Цветков.

По-рано днес гаранция от 100 хиляди лева за свободата си внесе майката на Кристиан - Десислава Николова. Тя е обвинена за това, че е дала ключовете от колата на сина си. В своя защита майката твърди, че не е знаела, че детето ѝ приело наркотици, нито че е взело колата.