Още от днес следобед е организирано засилено полицейско присъствие от служители на СДВР, които съвместно със свои колеги от Жандармерията ще патрулират в районите на централната градска част, съобщават от пресцентър на МВР.

Мобилни полицейски екипи ще осъществяват контрол на реда и на територията на кв. "Овча купел" в района около Центъра за настаняване на бежанци, добавя БТА.

Мерките са част от предприетите активни действия на полицията за предотвратяване на инциденти като случаите от последните дни, провокирали значителен обществен отзвук, посочват от МВР.

Полицаи от СДВР изясняват обстоятелствата около инцидента, възникнал вчера на бул. "Витоша" в София, съобщиха по-рано днес от пресцентъра на МВР.

Три масови сбивания с участието на чужденци се разиграха в София само в рамките на 24 часа. Две от тях се случиха на централния булевард "Витоша", а третото - в Центъра за бежанци в "Овча купел". При сблъсъците има и двама ранени и откарани в "Пирогов".

Побоят на "Витошка" е извършен над студенти по медицина от Пакистан с британско гражданство.

След този случай най-големите столични организации на заведенията настояват за спешни мерки и среща с вътрешния министър, кмета на София и директора на СДВР. Вътрешният министър Калин Стоянов е поканил Ричард Алибегов и неговите колеги на среща в понеделник, съобщи по-рано БНТ.