Две насрочени за сряда дела ще изведат Будимир Куйович от килията на среща с Темида. Той ще се яви в залата по искане на началника на затвора, който настоява осъденият да бъде преместен от общежитие от открит тип в закрито такова. В отговор на това искане Куйович също е завел дело. Той обжалва заповед на началника на затвора, с която е променен режимът му от лек в общ.

Промените за осъдения на 16 години за трафик на дрога затворник идват след негов гаф. През август той бе заловен с фалшива шофьорска книжка по време на отпуск. Спипан е в кола на магистрала „Тракия" и арестуван. Въпросният отпуск се полагал на затворника за редовен труд като чистач и озеленител. Към момента на залавянето му с нередовния документ, той е имал изработени 2500 дни и е намалил присъдата си с 3 години и половина. 

През пролетта на 2017 година Куйович е преместен в Казичане на лек режим от Централния софийски затвор. След издънката му с нередовния документ отново е върнат в Централния. 

В началото на годината съдът не удовлетвори искането на Куйович за условно предсрочно освобождаване. 

Преди повече от 10 години името на черногореца разтърси МВР. Имаше съмнения за чадър над неговата наркомрежа. Стигна се до оставки на полицейски шефове.