Шестгодишно момче бе задържано в САЩ, след като откри огън по учителката си в началното училище и я ранило тежко, съобщи полицията, цитирана от Франс прес и Асошиейтед прес.

Няма други пострадали при стрелбата в началното училище "Ричнек" в Нюпорт Нюз, Източна Вирджиния, на близо 200 мили южно от столицата Вашингтон.

"Стрелецът е шестгодишно дете, в момента то е задържано", заяви началникът на местната полиция Стив Дрю. Той уточни, че изстрелът не е произведен случайно.

Пострадалата е млада жена на около 30 години и животът ѝ е в опасност, казва той.

"В шок съм и съм деморализиран", казва началникът на училището в Нюпорт Нюз Джордж Паркър. "Нуждаем се от подкрепата на нашата общност, за да сме сигурни, че децата нямат достъп до оръжия."

Стрелбите в училищата са проблем за Съединените щати, като сред последните трагедии е убийството на 19 деца и двама учители в Ювалди, Тексас, през май миналата година от 18-годишен стрелец.

Според данните за насилие с огнестрелни оръжия, миналата година в САЩ са регистрирани над 44 000 смъртни случая, причинени от огнестрелно оръжие, като половината от тях са самоубийства, а другата половина - убийства, злополуки или случаи на самозащита.