Мъжът, който се самоуби в столичното метро, и спътничката му, която бе простреляна няколко пъти и се бори за живота си в УМБАЛ "Света Анна", са били колеги. Пред bTV съпругът на 55-годишната Соня - Богомил Павлов разказа, че жена му се е оплаквала на дъщеря им, че е преследвана от агресивен ухажор - човек, с когото работи. Но не споделила с него самия.

"Дъщеря ми се прибира вчера и я питам - да си чула нещо, да знаеш нещо? И тя ми споделя, че майка й и споделила, че някакъв много я харесвал, а тя го отблъсквала, но той бил нахален. Така ми казват...ама кажи ми бе, душичко. Аз ще намеря начин да организирам хората, да отидем и да го сгънем на четири. Примерно казвам...като има такъв проблем. Проблемът е бил с този мъж, който вчера я простреля в метрото", разказа Богомил Павлов.

Соня Павлова работела от години в Австрия, грижела се за възрастни хора. Съпругът й вчера я изпратил до метростанцията за поредното пътуване до Виена. Разбрал за стрелбата от новините. Богомил Павлов твърди, че никога не са имали проблеми, нищо в поведението на съпругата му не предвещавало трагедията.

По думите му, Соня и колегата й Максим Петров са пътували заедно от Виена до София с автобус няколко пъти. 62-годишният мъж, който вчера се самоуби, след като простреля 55-годишната си колежка, е работил няколко месеца в Австрия преди да се върне в България и да започне работа като охранител. 

55-годишната жена бе простреляна в главата, гърдите и в областта на корема. Тя е в много тежко състояние и се намира в реанимацията на Университетската болница "Света Анна". Вчера й бяха извършени две операции, при които са извадени два куршума, а трети е открит на местопрестъплението.