Стрелба е избухнала в мотриса по линията на столичното метро на летище София.

Няколко екипа на полицията и Спешна помощ са изпратени към метростанция "Летище София".

"По първоначална информация след разправия между мъж и жена е станала стрелбата. Той е стрелял по нея и след това е насочил оръжието към себе си. Но това са първоначални сведения. Не става въпрос за атентат. Битов скандал. Не е стреляно по пътници", заяви пред Dir.bg директорът на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев. 

Снимка: Bulphoto

Говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ Катя Сунгарска уточни пред Dir.bg, че в 14.24 ч. е получен сигнал за двама простреляни на метростанция "Летище София".

"Веднага сме изпратили екип. За около 10 минути е пристигнал. И междувременно сме изпратили още две реанимационни линейки. На място е открит починал мъж и една простреляна жена на видима възраст около 50 години. Тя е била в критично състояние. Екипът я е интубирал на място и се транспортира към УМБАЛ "Света Анна"", обясни Сунгарска.

Снимка: Bulphoto

От болницата заявиха, че състоянието й е крайно тежко и има опасност за живота й.

Районът на метростанцията е отцепен. Край тялото на самоубиеца е намерен пистолет. Води се разследване. Най-вероятната причина за трагедията са лични отношения между мъжа и жената.

Заради инцидента влаковете на метрото в района се движат до станция "Искърско шосе", съобщиха от Столична община. Осигурени са автобуси, които да превозват пътници до летище София.