Британски гражданин е починал в столична болница, след като е бил открит в неадекватно състояние в центъра на София, съобщиха от СДВР.

Мъжът, който е на около 30-годишна възраст, е бил намерен днес около 10 часа. Откаран е в лечебно заведение, но въпреки усилията на лекарите е починал. 

От МВР уточниха, че в момента се прави аутопсия, която ще покаже точните причини за смъртта на чужденеца. От полицията обаче отказаха да разкрият дали починалият е бил един от тримата бити англичани тази нощ в центъра на София.

Английски футболен запалянко е проявил агресия спрямо дежурния лекарски екип в болница "Пирогов". Мъжът е бил открит в безпомощно състояние в центъра на града, след което е бил транспортиран до болницата. В лечебното заведение футболният фен е отказал да бъде прегледан от дежурния екип, обиждал е лекаря и медицинската сестра и се е държал агресивно. Извикана е полиция, която е задържала мъжа. Той е отведен в полицейско управление в София.

Друг инцидент е станал в района на заведение на улица "Кърнинградска". Пострадалият е отказал медицинска помощ от пристигналия на място екип.

При трети инцидент англичанин е бит от неизвестни близо до кръстовището на улиците "Солунска" и "Цар Асен I". Оказана му е медицинска помощ.

Тази вечер българският национален отбор по футбол приема тима на Англия на Националния стадион "Васил Левски" в среща от евроквалификациите, а в София са поне 4000 запалянковци от Острова.