"Това, което се тиражира по медиите, не е вярно. Просто така се случи, че попаднах на неудобно място с неудобни хора". Това заяви пред Нова телевизия Бенчо Бенчев. Общо 7 българи бяха задържани миналата седмица в Истанбул с Димитър Желязков-Митьо Очите. И седемте вече са на свобода. Сред тях бяха заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, както и ексдепутатът от ДПС Несрин Узун. 

Издирваният с Червена бюлетина Димитър Желязков стигнал до Истанбул с колата на Бенчев и се настанил в стая на негово име. Пред Нова телевизия Бенчев твърди, че това не е истина и той познава бегло Митьо Очите. "Далечни познати сме", заяви Бенчев. "Нямам двойно счетоводство. Нищо незаконно не съм направил", заяви още Бенчев.

"Ще видите, че от този син балон нищо няма да остане. Така се случи, че с Димитър Желязков се озовахме заедно в един хотел. Но когато него го арестуваха, аз не бях там. Бях на бизнес вечеря. Отидох там по-късно. И го видях с белезници. Казах: "Какво става тук?" И като се обадих така, те ни прибраха и нас. Аз резервации не съм правил. Стаите ги запази Несрин Узун", уточни Бенчев.

Несрин Узун пък каза, че няма да дава изявления и всичко, което се пише за него, е силно преувеличено.

Г-н Несрин Узун е направил резервациите за стаите в турския хотел, а трите стаи, в които са били настанени лицата, включително и Димитър Желязков, са на имената на Бенчо Бенчев и Йовчо Домусчиев. Няма регистрация на името на Желязков, но той е бил установен в тяхна стая, което за прокуратурата е достатъчно доказателство, че са целели неговото укриване. Разпитите и претърсванията продължават.