Районната прокуратура в Несебър задържа за срок до 72 часа шведския гражданин Кристофер А., обвинен в противозаконно отнемане на таксиметров автомобил. Инцидентът е станал в Несебър на 13 юли, съобщиха от пресслужбата на прокуратурата.

Сигнал в полицията подал собственикът на автомобила. Малко по-късно колата била открита, а при проба с дрегер в кръвта на водача са отчетени 1,74 промила алкохол. Докато е управлявал автомобила, шведът е катастрофирал самостоятелно. Нанесени са материални щети по таксиметровия автомобил.

Предстои Районна прокуратура - Несебър да внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Кристофер А.

Това е втори криминален случай с шведски турист у нас през последните години, стигнал до арест и по всяка вероятност до съдебна зала. На 3 юни 2017 г. шведският турист Ралф Сундберг изрита в главата камериерка от хотел в Слънчев бряг. На 26 септември с.г. Сундберг беше освободен от наказателна отговорност, а Районният съд в Несебър му наложи само глоба 4500 лева. До санкцията се стигна заради чистото съдебно минало на шведа, липсата на нанесени материални щети и квалификацията на нараняванията на камериерката Дияна Петкова като "лека телесна повреда".