32-годишният Петър Низамов-Перата е настанен в отделението по ортопедия на Университетската болница в Бургас, след като бе прострелян в краката снощи, съобщи пред Дир.бг говорителят на лечебното заведение Юлия Андреева. 

Сигналът за стрелбата, която е станала в района на блок 41 в бургаския комплекс "Изгрев", е подаден около 22.10 ч. Перата е с две огнестрелни рани в краката, транспортиран е в УМБАЛ.

По думите на Юлия Андреева, състоянието на Низамов е стабилно, той не е бил опериран, както бе разпространено в социалните мрежи, а раните му са били обработени хирургически. Няма никаква опасност за живота на пациента, категорична бе говорителката на бургаската болница.

Извършен е оглед на местопроизшествието. Издирват се свидетели на инцидента, като предстои изземването на записи от камери, разположени в района. Криминалистите са открили 4 гилзи на мястото на стрелбата. По неофициална информация Перата е дал противоречиви данни пред разследващите за броя на нападателите. Първоначално бургазлията казал, че стрелците са били трима, а после двама.

Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление - Бургас.

Перата се прочу с т.нар. граждански арест на мигранти, преминали нелегално българо-турската граница през 2016 г. През лятото на миналата година обаче той беше оправдан затова, че вързал бежанците със "свински опашки". След това Низамов беше обвинен от прокуратурата и за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда по време на най-масовия протест в Асеновград през лятото на миналата година. Тогава бургазлията нападна оператора на bTV Петър Джанаваров.