Това съобщи директорът на ОДМВР-Пловдив Атанас Илков.

Белезниците са щракнали около ръцете на националиста с три присъди за телесна повреда около 2 ч. днес.

Срещу Перата ще започне бързо полицейско производство за лека телесна повреда по хулигански подбуди. Очаква се и да му бъдат повдигнати обвинения от прокуратурата.

Малко след нападението над оператора на bTV, радикали нападнаха и оператор от друга телевизия. Протестът, дошъл в отговор на нападение срещу млади асеновградски спортисти, ескалира привечер в неделя, като разгневени граждани (сред които и футболни фенове), предвождани от Перата, се опитаха да пробият полицейския кордон и да влязат в ромската махала.

По думите на оператора Петър Джанаваров, всичко е било "един голям сандвич, едно меле". Видял, че човек с телефон в ръка се приближава и опитал да отстъпи, залитнал. Низамов твърди, че в този момент телефонът му е бил изблъскан. Последвал сблъсък - поне един удар, наплюване, псувни и заплахи. Само бързата намеса на жандармерията предотвратила по-неприятно развитие с участието на Перата.

Той беше обявен за общодържавно издирване.

„Това е много нагла постъпка от негова страна, от действията, които демонстрира по време на протеста, той демонстрира, че от него може да се очаква всичко”, коментира Илков.

След демонстрацията има общо трима арестувани за хулигански прояви, посочи шефът на пловдивската полиция. Освен това на седем лица са издадени предупредителни протоколи.