Турски официален представител заяви за Асошиейтед прес, че полицията е открила доказателство в саудитското консулство в Истанбул, че журналистът  Джамал Кашоги е бил убит там. Новината все още не е потвърдена официално. Kакто е известно, турската полиция извърши обиск в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул, където търсеше доказателства за престъплението в продължение на девет часа и половина.

По-рано днес турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви пред журналисти в Анкара, че прокуратурата на страната ще проведе щателно разследване и ще разпита всички лица, които могат да имат отношение към случая, съобщи Агенция "Анадол".

Министърът каза още ,че не са въведени ограничения за саудитските дипломати и те могат да напуснат Турция, ако пожелаят.

"Следствените действия продължават. Предстои да бъде извършен и обиск в резиденцията на Генералния консул на Саудитска Арабия в Истанбул", допълни Чавушоглу.

Той обеща прозрачност на разследването и посочи, че трябва да се отчита и двустранното сътрудничество между Турция и Саудитска Арабия.