Нови скандални разкрития около катастрофата, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов. Наблюдаващият прокурор Йордан Кожухаров, който трябва да дава обяснения пред Борислав Сарафов защо е пуснал с мярка "подписка" шофьора, причинил инцидента, дори не му е отнел книжката. Нямало и забрана да напуска страната, съобщи Нова телевизия.

Едва 40 часа след инцидента предстои да бъде издаден документ, който да забрани на Начо Пантелеев да напуска страната.

Междувременно полицията нахлу в дома му през нощта, след като прокуратурата го пусна след катастрофата с Ферарио Спасов. Униформените влязоха в дома на пуснатия с мярка "подписка" 24-годишен Начо Пантелеев заради снимка в социалните мрежи, на която мъжът е с оръжие в ръка.

Оказва се, че пистолетът не бил негов. Не са открити и наркотици, въпреки че е имало такъв сигнал.

В града е настъпило объркване и около личността на Начо Пантелеев. Оказало се, че има втори мъж, който също е от Лясковец и е роднина на мъжа, причинил катастрофата. Той обаче живее и работи във Великобритания и няма нищо общо с инцидента. Задържаният Начо Пантелеев остава на свобода, въпреки претърсването, което продължи няколко часа.

Жителите на Лясковец разказват, че обвиненият за катастрофата се занимава с незаконна дейност, твърди Нова телевизия. Официално той не работи, въпреки скъпите возила, които управлява.

Участъкът, в който загина Ферарио Спасов, е прав и предразполага към превишаване на скоростта, коментира експертът по авто-мото подготовка Илко Цветков. По думите му, ако е имало камера за контрол на скоростта, може би инцидентът е можело да бъде предотвратен.