Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е извикал за обяснение утре в София прокурора от Окръжната прокуратура във Велико Търново Йордан Кожухаров, научи Dir.bg от свои източници в държавното обвинение.

Кожухаров е наблюдаващият прокурор по разследването срещу 24-годишния Начо Пантелеев, който вчера предизвика катастрофата на главния път София-Варна край великотърновското село Шереметя, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов. По-рано днес по решение на Йордан Кожухаров, Пантелеев е освободен от ареста срещу най-леката мярка за неотклонение "подписка". 

По информация на Dir.bg, очаква се да бъде назначена проверка за работата на обвинителя от Окръжната прокуратура във Велико Търново за последните няколко години. Възможно е още утре Кожухаров да бъде незабавно отстранен от разследването и то да бъде поето от друг наблюдаващ прокурор.

Самият обвинител обясни решението си за налагането на най-леката мярка за неотклонение на Пантелеев с аргументите, че 24-годишният мъж от Лясковец не е осъждан и пробата му за алкохол е отрицателна.

"Той има семейство и малко дете. Не мисля, че има опасност да се укрие. В тази ситуация нямаме все още изяснена причината за ПТП-то, да ви кажа честно", заяви пред Нова телевизия Йордан Кожухаров.

Инцидентът стана вчера около 17 часа на главния път София-Варна на правия участък преди село Шереметя в посока Велико Търново. 24-годишният Начо Пантелеев и майката на детето му пътували към старопрестолния град, за да купят подарък за детето си, което скоро има рожден ден. Шофьорът обаче управлява белия си мерцедес с превишена скорост на мократа настилка, като застига и удря в задната част колата на Ферарио Спасов. Фолксвагенът на треньора излиза от пътя и той загива на място.