Коментари - Още не е отнета шофьорската книжка на водача, заради когото загина Ферарио Спасов | Днес.dir.bg

Още не е отнета шофьорската книжка на водача, заради когото загина Ферарио Спасов

Среднощна акция на полицията в дома на Начо Пантелеев, след като той беше пуснат от великотърновския прокурор

Обратно в новината

Коментари - Още не е отнета шофьорската книжка на водача, заради когото загина Ферарио Спасов | Днес.dir.bg

Коментари

Ми нали се извини човекът?! Кво искате още от него?!

Живеем в абсурдна държава. Виновни са подкупните прокурори и съдии от съдебната система, като този който е пуснал мангала с подписка. Заслужават те да са следващите жертви на подобни инциденти.

Ами за какво да бъде отнета! Чакай да утрепе още няколко човека и чак тогава му е вземете за 1 година,.Баси .,

я да видим този дали ще мине едни листовки, така че КАТ може да са замесени изначало ...

Изглежда истинска"мутра".Знае ли се откъде има пари за такава къща и кола само на 24 години.Сигурно се е смятал за безсмъртен и безнаказауем.

Според публиката на стадиона направо да го застрелят. И после като ви бият циганите викате. И още няма нищо, ще се види какво има като циганите станат болшинство. Вече си имат партия да ви надупи.

да припомним сагата с още доста подобни случаи, тоест схеми на прокуратурата, съда и мазните адвокати... Милен Цветков, двете момичета срещу Хемус, френската гражданка на околовръстното, детето пометено от дрогиран в Копривщица, и още много други престъпници, които нито са в затвора, нито ще влязат... Та, само Милен ако споменем, почти три години минаха, а онова дрогерче къде е? И защо, по дяволите, обществото мълчи гузно, вместо да почете тези ояли се "справедливи и честни" родни юристи...

Не да почете, а да измете...

Кристиянчо е в затвора, Семерджиев е в затвора(даже се беше бил с онова прокурорското синче). Друг е въпросът, че всички ще са за малко. На Кристиянчо - 8 години и му приспаднаха две от ареста, като работи ще излезе след 2 - а Милен - в гроба. Семерджиев същия - и той след 5 години ще е на свобода. А убитите-убити. Този не искам да го коментирам случая е друг - не е дрога а идиот на квадрат! Може би за това трябва да го затворят за седем години и да го принудят да завърши училище от първи до седми клас!

Всички тези катастрофи се случват заради бездействието, или вече е по-правилно - със съдействието на полицията и прокуратурата. Там са останали само евтини платени жрици, които продават живота на средностатистическия българин за жълти стотинки.

Не е бил пиян или дрогиран, а е карал със 150...на умисъл ми мирише, не на непредпазливост....

Нали се сещаш. че този прокурор е успял да не събере надлежните доказателства? Разбра се вече, че убиеца не е случаен човек, отнася знаци пред полицията, а дори няма регистрация.

Май опорката за 150 кмч падна безславно. Всъщност ако беше вярня щеше да е мъртъв.

До кога тази скапана държава с това келяво про-американско управление ще гледа безучастно как едни мазни цигани с модерни коли трепят и избиват нормални хора навсякъде по пътищата? Явно и това се набива в главите на простото население от американската сглобка. Мислите, че това е тъпотия.... а 250 НПО-та, които съветват как да крадат пари мангалите от всички нас са мит и легенда- така ли?

правото е като киселото мляко, разбълбукаш ли го, ще пиеш айрян, нищо,че някои му викат югурт.

Дето ще има хранилки по пътищата, това пак не решава проблема с участъците където няма такива средства за наблюдение. Призовавам за национална кампания за въвеждане на видеорегистратори в леките коли. Респективно данъчно облекчение или облекчена застраховка да имат тези които ползват такива средства. Да се създаде единен център с база дани които (сървър) на които профилактично собствениците да качват видеа на неадекватни и агресивни водачи. Съответно изпълнителния орган да налага наказания въз основа на тези данни. Така ще се създаде по нормална шофьорска култура и комплексираните и арогантни мъжкари ще имат отдушник чрез портфейла си и определено ще спазват някакви норми през 90 процента от времето зад волана. Не е скъпо решението не изисква стотици милиони и може да спаси човешки животи. От нас зависи как ще си градим обществото (ако има такова).

да ,но с монтиран и ГПС за контрол на скоростта, и питане защо не признават и не се контролират тахометрите на товарните ,нима те не нарушават скоростния режим от 70 км/ч извън населено място

Там е работата, че това не минава в съда. Видео и снимки не се приемат за доказателство, а и може да се манипулират. По-добре е да има бърз и ефективен съд, с влизане в затвора още същия ден след присъдата. Плюс тежки финансови наказания.

Значи учстъкът е виновен щом предполага висока скорост. Да осъдят него направо.

трябва да има едни бели светещи маркировки, а не едни линии намазани с вар, като на селски стадион

Изглежда този е от недосегаемите. Да видим дали и в този случай ще бъдат купени всички по веригата и да се измъкне безнаказано. Корупцията у нас е отчайваща! Обикновените хора я усещат всеки ден! Навсякъде има корупция, но някъде по света, при по-професионално управление на държавата и умни управляващи, корупцията е някак по нависико, има я, едни хора търгуват по високите етажи с власт, пари и влияние, но някак в ежедневието си обикновените хора не я усещат толкова тежко. А тук е на всяка крачака и тежка, накъдето и да се обърне обикновения човек - корупция и несправедливост.

Прокурорът е видял парите и са му светнали очите! Знае,че е безнаказан защо да не ги сгъне! Нищо няма да излезе от това! Вервайте ми!

А т.н. прокурори обичат всичко голямо, къщи, автомобили, яхти...

Хаха ами прокурорът и той ромеин.

Циганите нямат самосъзнание, език, писменост и религия. Това са характеристиките на човешкото същество. Нека добавим, че циганите не обичат хигиената, не искат да учат и мразят да работят. Затова пък вършат 92% от престъпленията, издържат се от помощи и се оплакват. Такива създания са мъртъв товар върху икономиката, обществото и държавата. Те трябва да бъдат влачени от останалите, за което са нужни кански усилия и огромен финансов ресурс.

През 2019 г. по време на антициганския бунт в Габрово министър-председателят (тогава) на България призна пред медиите, че 92% от престъпленията у нас се вършат от роми. Този факт означава, че ако няма цигани, то България ще се превърне в държавата с най-ниска престъпност на планетата.

Колко пари ни струват циганите? Като изчислим загубите от неработене, невнасяне на данъци и осигуровки, всички видове помощи в брой, щетите от безбройните кражби и покриването им, разходи за арести, следствия и дела, престоят им в затвора, гледането на изоставените им деца, болничното им лечение, разнасянето на болести, неплащането на ток и вода, програмите за интеграция, делата в Страсбург и т.н. Сметката от преките и косвени разходи за издръжката им е на стойност милиарди лева на година. За нас това е двойна загуба, защото тези пари вместо да се добавят към стандарта ни, те излизат от джоба ни.

Докога ще търпим циганите да дерибействат, утре може да сме ние. Трябва да въстанем и да ги изгоним до крак. Да ходят в Западна Европа те там ги посрещат като културно многообразие.

КОЙ? Кой ли пази гърба на това гадно копеле ---УБИЕЦ? Да ви се не види и промяната..,

ако някой известен даде фира само тогава се задействат медии за сметка на закона... за обикновените жертви нищо и никога... тоя няма конфискация няма запор демек ще се споразумее любимия бонус на престъпниците в булгаристан и айде ...

За който не е разбрал: Младият ром-убиец е от рода на Манджите, рода са на цар Киро, занимават се с джебчийство по Европа и с проституция. Това е положението на богатия млад ром. Всеки полицай в района на Лясковец и Велико търново ги знае, знае и какво "работят" имат и строителен бизнес, но само за да си перат паричките. Ферарио го уби млад и много заможен ром от престъпна фамилия. Вероятно прокурора не е знаел и го е пуснал.....барончето.

Е как една камера ще спре летящ автомобил ,управляван от полуидиот? Какви глупости пишете? Шофьорите в България намаляват скоростта само като видят катаджии край пътя, ама след това-газ до пода отново! Сложете чучела на полицаи , поне отдале са неразличими от живите?!

Ще сте най - многобройната партия ! Няма как иначе да се справите с безумната корупция у нас, независимо кой управлява! Има моменти в живота , когато той се променя за винаги . Приемете, че тоно такъв момент е дошъл в живота ви и заедно защитете посмъртно близките си! Пожелавам ви здрави нерви и справедливост !

да си купи Тесла, тя да шофира вместо него

Няма как. Ром не може да чете от дисплей.

Спиртна напитка няма как да чете, за съжаление циганите също.

Къде са НАП? Тяхна работа е да установят как неработещ човек си купува такива коли? Какво чакат? Или и някой от тях е купен, както прокорора който го пусна за да пребие следващия? За какво им повишиха заплатите наскоро? За да прикриват безкрай тея престъпници. А мен ще ме проверяват в банката за произход на порите за едни 2000 лв. А забраната за разплащане в брой над 10 000 лв? Има ли докс как си е купил тая кола? Кой да им върши работата на нап-джиите? Защо тогова има толкова високоплатени служители, те са напълно безполезни! Въпроси.... явно в тая страна са риторични.

Да не мислиш , че колата е на негов име ! Умници !

Айде стига завиждал бе бедняк. Стой си там в панелката и си брой стотинките.

Така е . Време ти е да дозаработиш в пандиза ... при колежките си .

Ох добре че живея и работя в Хамбург Тук е ужасно!

В Санкт Паули ли работиш?

Шило

В Хамбург ли?

Шило, не мога да разбера Вие юрист ли сте, дежурен трол или на всяко гърне мерудия. Но не мога да не призная- явно НПК го четете наистина :)

Шило

Да кажем, занимавам се с дейност, която ме кара да знам неща от различни области. И да, юрист съм. Някога бях и в съдебната система, ама по ред причини разбрах, че не е за мен. Сега пак работя с редица закони, включително и НПК. А, ако репликата е заради написаното в случая, прочетете коментара на Соня и ще разберете ,какво имам предвид. Грешка, която изменя смисъла

Шило

А, а тук си пиша за разнообразие.

Случаят в Нова Загора, при който циганин намушка баща пред дъщеря му и жена му, получи усложливо медийно затъмнение. Моля ви да не го забравяме. Лека му пръст и на Феро...за съжаление поредна жертва на терора на глупаците, простаците и циганите.

а че въобще го пише в новините е само, защото жертвата този път е известна личност.

Ще го пуснат, нали и тоя продава наркотици за Таки, а гърчето се отчита на Дон Тиква.

Почивай в мир Феро ! Забелязвате ли какво се получава - редовите граждани ги гонят по устав, коли конфискуват( което е правилно при пияни и надрусани), а безработно цигане на 24 с редица провинения и скъпи коли бива пуснато по живо, по здраво след като е убил човек с превишена скорост. Не щото търновският прокурор е много толерантен етнически, а защото вероятно цигането се е подплатило където и както трябва. И добре че станаха тия патаклами в прокоратурата, за да може на прокурора да му поискат обяснение в София ( не че ще прозтече нещо от това )

редови гафи срещу редови - закона е ЖЕЛЯЗО... чадърджия убива редови - няма да и разберете обикновено... чадърджия убива известен - ей тия циркове за кой ли път...

А прокурора, освободил Мангалка срещу подписка дали е уволнен дисциплинарно?!!!

Прокурорът ли освобождава или съдията? Нещо се обърках.....или Вие сте объркан?

Шило

Зависи. В случаят не го е задържал до 72 часа, не е внесъл искане за задържане. Дори да беше задържан от съд, прокурорът може при известни обстоятелства да измени, дори да отмени мярката за неотклонение

Шило

Прочетете чл 63 до чл.65 от НПК

Ами то е ясно - щом няма дрога - сводник! Кара момичетата в немските Пуф-ове и касира парите. Много ми е интересна реакцията на полицаите - ако имало камера щели да го спрат. Не камера, ако е имало мозък между ушите му! Но няма! Еаси! На 24, с автомобили за по 150 хиляди лева. Как става това?!? И защо НАП не се самосезират! Реално трябва точно такива Начовци като стъпят на криво да останат без коли и имоти и да ги глобят с дължимите данъци върху незаконната дейност и другите ще си помислят! Но една от най-гадните черти на българина е шуро-баджанащината! Всеки е приятел с всеки и има връзки! Намирам го за грозно, но един мой роднина ми беше казал веднъж - пий, бе! Пий! В нашия град можеш да караш без проблем! Казал съм номера ти на шефа на управлението! Проблем няма(случката съм я понатаманил малко но случая е подобен). Не се възползвах, но си казах уот дъ фак! Идва някакъв гащник от някъде и получава привилегии. А тоя приятел му е набивано в главата, че ги има! Ако прокурора бъде наказан дисциплинарно и тоя влезе в затвора плюс обезщетение колкото количката му за близките на загиналия, другите Начовци ще си помислят, преди да се правят на мачовци ...

само дето нещо обезщетението много слабичко. Една кола за един живот ...

Инженерче

В България, за съжаление, обезщетенията все още не са това, което трябва да бъдат. А и аз говоря за граждански иск. Това от застраховката отделно. Щом тоя има пари за такава кола, ще има и да плати екстра!

Имайте предвид че тоя преди седмици се е забил в стълб пред сградата на полицията в лясковец. И никой не го е занимавал!

Не знам до кога ще търпим своеволията на мангалите по пътищата. Една легенда си отиде... А този повече не трябва да види бял ден.

Когато спре да пърпим своеволията и на етническите българи , тогава! Не са сао мангалите, ей огледай се!

айде няма нужда, процента при мангалите е над 90. простотия, мърсотия, псуване и си мислят, че като ругаят на цигански не е ясно.

Черен човек без бял ден.

Този водач не го оправдавам, че съвсем умишлено е карал по такъв начин. Но е потресаващо как хора, които нямат НИКАКВО понятие от наказателно право и процес и никога през живота си не са прочели една книга от тази материя, се изказват и си мислят, че знаят всичко и повече от всеки един съдия или прокурор. Задържането под стража не представлява предварително изпълнение на наказанието! и се взема само в изрично посочени в закона обстоятелства, без значение какво си мисли и говори бай Ганьо пред телевизора и в кръчмата !

Шило

Това е така, ама специално за този има доста история, като характеристични данни. Катастрофа заради превишена скорост преди, наказания по административен ред за същото. Т.е. налице е реална опасност да извърши престъпление, защото досега санкциите не са оказали нобходимия корекционен момент. Така че, могат да искат задържане.

Ама ако беше дръпнал един коз предната вечер щеше да го наричаш талибанин нали

И да допълня причинена смърт. Това би трябвало да е достатъчно основание да не го пускат. А ти щом разбираш от право значи си наясно защо законът е така написан. А щом си наясно какво се правиш изобщо на интересен?

Разбирачо, къде точно пише, че при причинена смърт задължително следва да се налага задържане под стража ? Друг въпрос е, че извършителя с предишните си издънки може да бъде задържан, защото явно не разбира само от дума. Обаче защо някои хора наистина говорят за неща, които не са им ясни...

Никъде не съм казал, че пише. А трябва да пише. Щото не е нормално да убиеш човек и същата вечер да си у дома.

Иванчо, не е нужно човек да е прочел 1000 правни книги, за да прозре, че виновен за тази смърт е мангала с мерцедеса. Тази мръсна гад уби човек, а си стои в къщи и си живее нормалният живот. Какви казуси, бе Иване?!!! Какви отрицателни тестове, какво чисто минало. Невинен човек, а явно и добър, си отиде. Този не би трябвало бял ден да види повече.

Eми това е Фончо след няколко години..същото се отнася и за чистокръвните българи, които дават на детето да покара , за да го подготвят за шофьорлъка "Ама, то аз управлявам колата, то детето само държи волана , голяма работа станала, мен баща ми ме е учил по същия начин в москвича" Само , че такива родители и роднини забравят , че синковеца не може да хвърчи с москвича с 270 , по селските разбити пътища и когато тях са ги "учили" е имло два москвича и едно трабантче сумарно по пътищата в тяхното село..

мангустич, ти недей да говориш за тези, които са отхранили теб, баща ти и дядо ти. разликата между почти цялото ви племе и повечет от българите и турците е, че нямаме време от работа да вършим тези битови кражби, грабежи и побои. и още нещо - прав си, че престъпността се управлява от 3/4 бели и от 1/4 мангали. но голям процент - 3/4 от изпълните, са точно печки. хората, които не ги е гнус да бият, рушат, крадат и изнасилват. е, последните 5-6 години циганизацията почна да скача и по белите - но имаме едно поне 100-200 години, докато стигнем кримиогенноста на циганите.

Продължавайте да не пипате циганите за нищо - нито данъци има търсете, нито дали спазват законите, нито проверки, за затвор и съда пък въобще не ги пипайте! Циганска държава! Ааа, и продължавайте да слушате чалга и да въртие гюбеци!

Не "заради когото загина Ферарио Спасов" , а "който уби Ферарио Спасов"

Ау,ама той бил мангал.Веднага в ареста и оттам в пандиза.

"Наблюдаващият прокурор Йордан Кожухаров, който трябва да дава обяснения пред Борислав Сарафов защо е пуснал с мярка "подписка" шофьора, причинил инцидента, дори не му е отнел книжката" НЕЗАБАВНО УВОЛНЕНИЕ на Йордан Корумпаров!

Шило

За това не могат да го уволнят, но могат, ако не си спазва сроковете и да уронване на престижа на съдебната власт. Макар, че поведението му е точно такова.

Отнемането на СУМПС в случая не е в компетенцията на прокурора. Преди да говорите първо се образовайте малко кой кога какво трябва да направи според действащите разпоредби на законите в България !

Шило

Айде, бе: "Временно отнемане на свидетелство за управление Чл. 69а. (Нов - ДВ, бр. 95 от 2016 г.) (1) Когато обвиняемият е привлечен за престъпление по глава единадесета, раздел ІІ от особената част на Наказателния кодекс, в резултат на което е причинена смърт или телесна повреда, както и за престъпление по чл. 325, ал. 3 от Наказателния кодекс, прокурорът може да постанови временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство или на друг документ, с който се признава право по чл. 37, ал. 1, т. 7 от Наказателния кодекс. (2) Постановлението се изпраща за изпълнение на органите, които признават това право и контролират упражняването му. (3) Обвиняемият и неговият защитник могат да обжалват постановлението на прокурора по ал. 1 пред съответния първоинстанционен съд. (4) Съдът незабавно разглежда жалбата еднолично в закрито заседание и се произнася с определение, с което потвърждава или отменя постановлението на прокурора по ал. 1. Определението е окончателно. (5) Когато отпадне нуждата от временното отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство или на друг документ, с който се признава право по чл. 37, ал. 1, т. 7 от Наказателния кодекс, то се отменя в досъдебното производство от прокурора или по искане на обвиняемия или неговия защитник от съда по реда на ал. 4. (6) За отмяната на временното отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство или на друг документ, с който се признава право по чл. 37, ал. 1, т. 7 от Наказателния кодекс, незабавно се уведомяват органите, които признават това право и контролират упражняването му. (7) В съдебното производство правомощията по ал. 1, 5 и 6 се осъществяват от съда, който разглежда делото. Определението подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест."

Шило

Айде, бе: НПК Временно отнемане на свидетелство за управление Чл. 69а. (Нов - ДВ, бр. 95 от 2016 г.) (1) Когато обвиняемият е привлечен за престъпление по глава единадесета, раздел ІІ от особената част на Наказателния кодекс, в резултат на което е причинена смърт или телесна повреда, както и за престъпление по чл. 325, ал. 3 от Наказателния кодекс, прокурорът може да постанови временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство или на друг документ, с който се признава право по чл. 37, ал. 1, т. 7 от Наказателния кодекс. (2) Постановлението се изпраща за изпълнение на органите, които признават това право и контролират упражняването му. (3) Обвиняемият и неговият защитник могат да обжалват постановлението на прокурора по ал. 1 пред съответния първоинстанционен съд. (4) Съдът незабавно разглежда жалбата еднолично в закрито заседание и се произнася с определение, с което потвърждава или отменя постановлението на прокурора по ал. 1. Определението е окончателно. (5) Когато отпадне нуждата от временното отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство или на друг документ, с който се признава право по чл. 37, ал. 1, т. 7 от Наказателния кодекс, то се отменя в досъдебното производство от прокурора или по искане на обвиняемия или неговия защитник от съда по реда на ал. 4. (6) За отмяната на временното отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство или на друг документ, с който се признава право по чл. 37, ал. 1, т. 7 от Наказателния кодекс, незабавно се уведомяват органите, които признават това право и контролират упражняването му. (7) В съдебното производство правомощията по ал. 1, 5 и 6 се осъществяват от съда, който разглежда делото. Определението подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест.

"прокурорът може да постанови" е право ,а не е задължение

веднага ще последва въпроса, за убитите т.г. до сега около 500 ,на всичките ли виновни шофьори са отнети книжките от прокурора

... укриването на данъци не се наказва по НК (както е в САЩ) - няма да се случи нищо!

и една камера на Илко Цветков в задника !!! Прокурорите покриват Престьпниците ,а този се е загрижил за камерата . Ще спре ли камерата прокурорско дупе- гащи ???????????

Голям майтап сме като държава! Човекът е пуснат веднага от прокурора. От КАТ дори книжката не са му отнели, но ние ще борим войната по пътищата като ни ударят веднага с по-високи данъци, застраховки и още много ограничения? Само да попитам, защото така и не чух, този господин с какво се занимава, че има такива коли? Тези снимки с оръжието от вчера ли са? Защо не се провери кои са му чадъра, че пак излиза поредния наркоразпространител с чадър убива човек, а полицията и целия държавен апарат ще се самосезира и ще си го изкара на мен и на такива като мен!

не беше убил известен... нямаше и да разберете... ако видите колко народ е умрял при ПТП-а от началото, сигурно има поне няколко героя като тоя които са се изяваили... или не са били като ГЕРОЯ под чадър и надлежно може да са в панделата вече....

бъди сигурен, че никой не е седнал на волана да убива хора и никой не е застрахован от това нещо........само си представи, че седиш в нещо над тон, скорост 90 км/ч, в което има поде 100 детаила при счупването им може да доведе до фатални последици и ти да убиеш човек. нима ако ти се пукне гума и смажеш някой няма да си виновен

В Бг всеки мангус с пари и бърза кола е недосегаем.

... мангалите, а всички, които са такива.

Как може да убиеш човек и да те освободят от ареста веднага????????????

Като не е негов да казва чий е и по веригата. И да не се ослушват а произход на парите да търсят. Иначе шофьорката на Семерджиев обади ли се?

Коментари - Още не е отнета шофьорската книжка на водача, заради когото загина Ферарио Спасов | Днес.dir.bg

Още не е отнета шофьорската книжка на водача, заради когото загина Ферарио Спасов

Среднощна акция на полицията в дома на Начо Пантелеев, след като той беше пуснат от великотърновския прокурор

Обратно в новината

Коментари - Още не е отнета шофьорската книжка на водача, заради когото загина Ферарио Спасов | Днес.dir.bg

Коментари

Ми нали се извини човекът?! Кво искате още от него?!

Живеем в абсурдна държава. Виновни са подкупните прокурори и съдии от съдебната система, като този който е пуснал мангала с подписка. Заслужават те да са следващите жертви на подобни инциденти.

Ами за какво да бъде отнета! Чакай да утрепе още няколко човека и чак тогава му е вземете за 1 година,.Баси .,

я да видим този дали ще мине едни листовки, така че КАТ може да са замесени изначало ...

Изглежда истинска"мутра".Знае ли се откъде има пари за такава къща и кола само на 24 години.Сигурно се е смятал за безсмъртен и безнаказауем.

Според публиката на стадиона направо да го застрелят. И после като ви бият циганите викате. И още няма нищо, ще се види какво има като циганите станат болшинство. Вече си имат партия да ви надупи.

да припомним сагата с още доста подобни случаи, тоест схеми на прокуратурата, съда и мазните адвокати... Милен Цветков, двете момичета срещу Хемус, френската гражданка на околовръстното, детето пометено от дрогиран в Копривщица, и още много други престъпници, които нито са в затвора, нито ще влязат... Та, само Милен ако споменем, почти три години минаха, а онова дрогерче къде е? И защо, по дяволите, обществото мълчи гузно, вместо да почете тези ояли се "справедливи и честни" родни юристи...

Не да почете, а да измете...

Кристиянчо е в затвора, Семерджиев е в затвора(даже се беше бил с онова прокурорското синче). Друг е въпросът, че всички ще са за малко. На Кристиянчо - 8 години и му приспаднаха две от ареста, като работи ще излезе след 2 - а Милен - в гроба. Семерджиев същия - и той след 5 години ще е на свобода. А убитите-убити. Този не искам да го коментирам случая е друг - не е дрога а идиот на квадрат! Може би за това трябва да го затворят за седем години и да го принудят да завърши училище от първи до седми клас!

Всички тези катастрофи се случват заради бездействието, или вече е по-правилно - със съдействието на полицията и прокуратурата. Там са останали само евтини платени жрици, които продават живота на средностатистическия българин за жълти стотинки.

Не е бил пиян или дрогиран, а е карал със 150...на умисъл ми мирише, не на непредпазливост....

Нали се сещаш. че този прокурор е успял да не събере надлежните доказателства? Разбра се вече, че убиеца не е случаен човек, отнася знаци пред полицията, а дори няма регистрация.

Май опорката за 150 кмч падна безславно. Всъщност ако беше вярня щеше да е мъртъв.

До кога тази скапана държава с това келяво про-американско управление ще гледа безучастно как едни мазни цигани с модерни коли трепят и избиват нормални хора навсякъде по пътищата? Явно и това се набива в главите на простото население от американската сглобка. Мислите, че това е тъпотия.... а 250 НПО-та, които съветват как да крадат пари мангалите от всички нас са мит и легенда- така ли?

правото е като киселото мляко, разбълбукаш ли го, ще пиеш айрян, нищо,че някои му викат югурт.

Дето ще има хранилки по пътищата, това пак не решава проблема с участъците където няма такива средства за наблюдение. Призовавам за национална кампания за въвеждане на видеорегистратори в леките коли. Респективно данъчно облекчение или облекчена застраховка да имат тези които ползват такива средства. Да се създаде единен център с база дани които (сървър) на които профилактично собствениците да качват видеа на неадекватни и агресивни водачи. Съответно изпълнителния орган да налага наказания въз основа на тези данни. Така ще се създаде по нормална шофьорска култура и комплексираните и арогантни мъжкари ще имат отдушник чрез портфейла си и определено ще спазват някакви норми през 90 процента от времето зад волана. Не е скъпо решението не изисква стотици милиони и може да спаси човешки животи. От нас зависи как ще си градим обществото (ако има такова).

да ,но с монтиран и ГПС за контрол на скоростта, и питане защо не признават и не се контролират тахометрите на товарните ,нима те не нарушават скоростния режим от 70 км/ч извън населено място

Там е работата, че това не минава в съда. Видео и снимки не се приемат за доказателство, а и може да се манипулират. По-добре е да има бърз и ефективен съд, с влизане в затвора още същия ден след присъдата. Плюс тежки финансови наказания.

Значи учстъкът е виновен щом предполага висока скорост. Да осъдят него направо.

трябва да има едни бели светещи маркировки, а не едни линии намазани с вар, като на селски стадион

Изглежда този е от недосегаемите. Да видим дали и в този случай ще бъдат купени всички по веригата и да се измъкне безнаказано. Корупцията у нас е отчайваща! Обикновените хора я усещат всеки ден! Навсякъде има корупция, но някъде по света, при по-професионално управление на държавата и умни управляващи, корупцията е някак по нависико, има я, едни хора търгуват по високите етажи с власт, пари и влияние, но някак в ежедневието си обикновените хора не я усещат толкова тежко. А тук е на всяка крачака и тежка, накъдето и да се обърне обикновения човек - корупция и несправедливост.

Прокурорът е видял парите и са му светнали очите! Знае,че е безнаказан защо да не ги сгъне! Нищо няма да излезе от това! Вервайте ми!

А т.н. прокурори обичат всичко голямо, къщи, автомобили, яхти...

Хаха ами прокурорът и той ромеин.

Циганите нямат самосъзнание, език, писменост и религия. Това са характеристиките на човешкото същество. Нека добавим, че циганите не обичат хигиената, не искат да учат и мразят да работят. Затова пък вършат 92% от престъпленията, издържат се от помощи и се оплакват. Такива създания са мъртъв товар върху икономиката, обществото и държавата. Те трябва да бъдат влачени от останалите, за което са нужни кански усилия и огромен финансов ресурс.

През 2019 г. по време на антициганския бунт в Габрово министър-председателят (тогава) на България призна пред медиите, че 92% от престъпленията у нас се вършат от роми. Този факт означава, че ако няма цигани, то България ще се превърне в държавата с най-ниска престъпност на планетата.

Колко пари ни струват циганите? Като изчислим загубите от неработене, невнасяне на данъци и осигуровки, всички видове помощи в брой, щетите от безбройните кражби и покриването им, разходи за арести, следствия и дела, престоят им в затвора, гледането на изоставените им деца, болничното им лечение, разнасянето на болести, неплащането на ток и вода, програмите за интеграция, делата в Страсбург и т.н. Сметката от преките и косвени разходи за издръжката им е на стойност милиарди лева на година. За нас това е двойна загуба, защото тези пари вместо да се добавят към стандарта ни, те излизат от джоба ни.

Докога ще търпим циганите да дерибействат, утре може да сме ние. Трябва да въстанем и да ги изгоним до крак. Да ходят в Западна Европа те там ги посрещат като културно многообразие.

КОЙ? Кой ли пази гърба на това гадно копеле ---УБИЕЦ? Да ви се не види и промяната..,

ако някой известен даде фира само тогава се задействат медии за сметка на закона... за обикновените жертви нищо и никога... тоя няма конфискация няма запор демек ще се споразумее любимия бонус на престъпниците в булгаристан и айде ...

За който не е разбрал: Младият ром-убиец е от рода на Манджите, рода са на цар Киро, занимават се с джебчийство по Европа и с проституция. Това е положението на богатия млад ром. Всеки полицай в района на Лясковец и Велико търново ги знае, знае и какво "работят" имат и строителен бизнес, но само за да си перат паричките. Ферарио го уби млад и много заможен ром от престъпна фамилия. Вероятно прокурора не е знаел и го е пуснал.....барончето.

Е как една камера ще спре летящ автомобил ,управляван от полуидиот? Какви глупости пишете? Шофьорите в България намаляват скоростта само като видят катаджии край пътя, ама след това-газ до пода отново! Сложете чучела на полицаи , поне отдале са неразличими от живите?!

Ще сте най - многобройната партия ! Няма как иначе да се справите с безумната корупция у нас, независимо кой управлява! Има моменти в живота , когато той се променя за винаги . Приемете, че тоно такъв момент е дошъл в живота ви и заедно защитете посмъртно близките си! Пожелавам ви здрави нерви и справедливост !

да си купи Тесла, тя да шофира вместо него

Няма как. Ром не може да чете от дисплей.

Спиртна напитка няма как да чете, за съжаление циганите също.

Къде са НАП? Тяхна работа е да установят как неработещ човек си купува такива коли? Какво чакат? Или и някой от тях е купен, както прокорора който го пусна за да пребие следващия? За какво им повишиха заплатите наскоро? За да прикриват безкрай тея престъпници. А мен ще ме проверяват в банката за произход на порите за едни 2000 лв. А забраната за разплащане в брой над 10 000 лв? Има ли докс как си е купил тая кола? Кой да им върши работата на нап-джиите? Защо тогова има толкова високоплатени служители, те са напълно безполезни! Въпроси.... явно в тая страна са риторични.

Да не мислиш , че колата е на негов име ! Умници !

Айде стига завиждал бе бедняк. Стой си там в панелката и си брой стотинките.

Така е . Време ти е да дозаработиш в пандиза ... при колежките си .

Ох добре че живея и работя в Хамбург Тук е ужасно!

В Санкт Паули ли работиш?

Шило

В Хамбург ли?

Шило, не мога да разбера Вие юрист ли сте, дежурен трол или на всяко гърне мерудия. Но не мога да не призная- явно НПК го четете наистина :)

Шило

Да кажем, занимавам се с дейност, която ме кара да знам неща от различни области. И да, юрист съм. Някога бях и в съдебната система, ама по ред причини разбрах, че не е за мен. Сега пак работя с редица закони, включително и НПК. А, ако репликата е заради написаното в случая, прочетете коментара на Соня и ще разберете ,какво имам предвид. Грешка, която изменя смисъла

Шило

А, а тук си пиша за разнообразие.

Случаят в Нова Загора, при който циганин намушка баща пред дъщеря му и жена му, получи усложливо медийно затъмнение. Моля ви да не го забравяме. Лека му пръст и на Феро...за съжаление поредна жертва на терора на глупаците, простаците и циганите.

а че въобще го пише в новините е само, защото жертвата този път е известна личност.

Ще го пуснат, нали и тоя продава наркотици за Таки, а гърчето се отчита на Дон Тиква.

Почивай в мир Феро ! Забелязвате ли какво се получава - редовите граждани ги гонят по устав, коли конфискуват( което е правилно при пияни и надрусани), а безработно цигане на 24 с редица провинения и скъпи коли бива пуснато по живо, по здраво след като е убил човек с превишена скорост. Не щото търновският прокурор е много толерантен етнически, а защото вероятно цигането се е подплатило където и както трябва. И добре че станаха тия патаклами в прокоратурата, за да може на прокурора да му поискат обяснение в София ( не че ще прозтече нещо от това )

редови гафи срещу редови - закона е ЖЕЛЯЗО... чадърджия убива редови - няма да и разберете обикновено... чадърджия убива известен - ей тия циркове за кой ли път...

А прокурора, освободил Мангалка срещу подписка дали е уволнен дисциплинарно?!!!

Прокурорът ли освобождава или съдията? Нещо се обърках.....или Вие сте объркан?

Шило

Зависи. В случаят не го е задържал до 72 часа, не е внесъл искане за задържане. Дори да беше задържан от съд, прокурорът може при известни обстоятелства да измени, дори да отмени мярката за неотклонение

Шило

Прочетете чл 63 до чл.65 от НПК

Ами то е ясно - щом няма дрога - сводник! Кара момичетата в немските Пуф-ове и касира парите. Много ми е интересна реакцията на полицаите - ако имало камера щели да го спрат. Не камера, ако е имало мозък между ушите му! Но няма! Еаси! На 24, с автомобили за по 150 хиляди лева. Как става това?!? И защо НАП не се самосезират! Реално трябва точно такива Начовци като стъпят на криво да останат без коли и имоти и да ги глобят с дължимите данъци върху незаконната дейност и другите ще си помислят! Но една от най-гадните черти на българина е шуро-баджанащината! Всеки е приятел с всеки и има връзки! Намирам го за грозно, но един мой роднина ми беше казал веднъж - пий, бе! Пий! В нашия град можеш да караш без проблем! Казал съм номера ти на шефа на управлението! Проблем няма(случката съм я понатаманил малко но случая е подобен). Не се възползвах, но си казах уот дъ фак! Идва някакъв гащник от някъде и получава привилегии. А тоя приятел му е набивано в главата, че ги има! Ако прокурора бъде наказан дисциплинарно и тоя влезе в затвора плюс обезщетение колкото количката му за близките на загиналия, другите Начовци ще си помислят, преди да се правят на мачовци ...

само дето нещо обезщетението много слабичко. Една кола за един живот ...

Инженерче

В България, за съжаление, обезщетенията все още не са това, което трябва да бъдат. А и аз говоря за граждански иск. Това от застраховката отделно. Щом тоя има пари за такава кола, ще има и да плати екстра!

Имайте предвид че тоя преди седмици се е забил в стълб пред сградата на полицията в лясковец. И никой не го е занимавал!

Не знам до кога ще търпим своеволията на мангалите по пътищата. Една легенда си отиде... А този повече не трябва да види бял ден.

Когато спре да пърпим своеволията и на етническите българи , тогава! Не са сао мангалите, ей огледай се!

айде няма нужда, процента при мангалите е над 90. простотия, мърсотия, псуване и си мислят, че като ругаят на цигански не е ясно.

Черен човек без бял ден.

Този водач не го оправдавам, че съвсем умишлено е карал по такъв начин. Но е потресаващо как хора, които нямат НИКАКВО понятие от наказателно право и процес и никога през живота си не са прочели една книга от тази материя, се изказват и си мислят, че знаят всичко и повече от всеки един съдия или прокурор. Задържането под стража не представлява предварително изпълнение на наказанието! и се взема само в изрично посочени в закона обстоятелства, без значение какво си мисли и говори бай Ганьо пред телевизора и в кръчмата !

Шило

Това е така, ама специално за този има доста история, като характеристични данни. Катастрофа заради превишена скорост преди, наказания по административен ред за същото. Т.е. налице е реална опасност да извърши престъпление, защото досега санкциите не са оказали нобходимия корекционен момент. Така че, могат да искат задържане.

Ама ако беше дръпнал един коз предната вечер щеше да го наричаш талибанин нали

И да допълня причинена смърт. Това би трябвало да е достатъчно основание да не го пускат. А ти щом разбираш от право значи си наясно защо законът е така написан. А щом си наясно какво се правиш изобщо на интересен?

Разбирачо, къде точно пише, че при причинена смърт задължително следва да се налага задържане под стража ? Друг въпрос е, че извършителя с предишните си издънки може да бъде задържан, защото явно не разбира само от дума. Обаче защо някои хора наистина говорят за неща, които не са им ясни...

Никъде не съм казал, че пише. А трябва да пише. Щото не е нормално да убиеш човек и същата вечер да си у дома.

Иванчо, не е нужно човек да е прочел 1000 правни книги, за да прозре, че виновен за тази смърт е мангала с мерцедеса. Тази мръсна гад уби човек, а си стои в къщи и си живее нормалният живот. Какви казуси, бе Иване?!!! Какви отрицателни тестове, какво чисто минало. Невинен човек, а явно и добър, си отиде. Този не би трябвало бял ден да види повече.

Eми това е Фончо след няколко години..същото се отнася и за чистокръвните българи, които дават на детето да покара , за да го подготвят за шофьорлъка "Ама, то аз управлявам колата, то детето само държи волана , голяма работа станала, мен баща ми ме е учил по същия начин в москвича" Само , че такива родители и роднини забравят , че синковеца не може да хвърчи с москвича с 270 , по селските разбити пътища и когато тях са ги "учили" е имло два москвича и едно трабантче сумарно по пътищата в тяхното село..

мангустич, ти недей да говориш за тези, които са отхранили теб, баща ти и дядо ти. разликата между почти цялото ви племе и повечет от българите и турците е, че нямаме време от работа да вършим тези битови кражби, грабежи и побои. и още нещо - прав си, че престъпността се управлява от 3/4 бели и от 1/4 мангали. но голям процент - 3/4 от изпълните, са точно печки. хората, които не ги е гнус да бият, рушат, крадат и изнасилват. е, последните 5-6 години циганизацията почна да скача и по белите - но имаме едно поне 100-200 години, докато стигнем кримиогенноста на циганите.

Продължавайте да не пипате циганите за нищо - нито данъци има търсете, нито дали спазват законите, нито проверки, за затвор и съда пък въобще не ги пипайте! Циганска държава! Ааа, и продължавайте да слушате чалга и да въртие гюбеци!

Не "заради когото загина Ферарио Спасов" , а "който уби Ферарио Спасов"

Ау,ама той бил мангал.Веднага в ареста и оттам в пандиза.

"Наблюдаващият прокурор Йордан Кожухаров, който трябва да дава обяснения пред Борислав Сарафов защо е пуснал с мярка "подписка" шофьора, причинил инцидента, дори не му е отнел книжката" НЕЗАБАВНО УВОЛНЕНИЕ на Йордан Корумпаров!

Шило

За това не могат да го уволнят, но могат, ако не си спазва сроковете и да уронване на престижа на съдебната власт. Макар, че поведението му е точно такова.

Отнемането на СУМПС в случая не е в компетенцията на прокурора. Преди да говорите първо се образовайте малко кой кога какво трябва да направи според действащите разпоредби на законите в България !

Шило

Айде, бе: "Временно отнемане на свидетелство за управление Чл. 69а. (Нов - ДВ, бр. 95 от 2016 г.) (1) Когато обвиняемият е привлечен за престъпление по глава единадесета, раздел ІІ от особената част на Наказателния кодекс, в резултат на което е причинена смърт или телесна повреда, както и за престъпление по чл. 325, ал. 3 от Наказателния кодекс, прокурорът може да постанови временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство или на друг документ, с който се признава право по чл. 37, ал. 1, т. 7 от Наказателния кодекс. (2) Постановлението се изпраща за изпълнение на органите, които признават това право и контролират упражняването му. (3) Обвиняемият и неговият защитник могат да обжалват постановлението на прокурора по ал. 1 пред съответния първоинстанционен съд. (4) Съдът незабавно разглежда жалбата еднолично в закрито заседание и се произнася с определение, с което потвърждава или отменя постановлението на прокурора по ал. 1. Определението е окончателно. (5) Когато отпадне нуждата от временното отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство или на друг документ, с който се признава право по чл. 37, ал. 1, т. 7 от Наказателния кодекс, то се отменя в досъдебното производство от прокурора или по искане на обвиняемия или неговия защитник от съда по реда на ал. 4. (6) За отмяната на временното отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство или на друг документ, с който се признава право по чл. 37, ал. 1, т. 7 от Наказателния кодекс, незабавно се уведомяват органите, които признават това право и контролират упражняването му. (7) В съдебното производство правомощията по ал. 1, 5 и 6 се осъществяват от съда, който разглежда делото. Определението подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест."

Шило

Айде, бе: НПК Временно отнемане на свидетелство за управление Чл. 69а. (Нов - ДВ, бр. 95 от 2016 г.) (1) Когато обвиняемият е привлечен за престъпление по глава единадесета, раздел ІІ от особената част на Наказателния кодекс, в резултат на което е причинена смърт или телесна повреда, както и за престъпление по чл. 325, ал. 3 от Наказателния кодекс, прокурорът може да постанови временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство или на друг документ, с който се признава право по чл. 37, ал. 1, т. 7 от Наказателния кодекс. (2) Постановлението се изпраща за изпълнение на органите, които признават това право и контролират упражняването му. (3) Обвиняемият и неговият защитник могат да обжалват постановлението на прокурора по ал. 1 пред съответния първоинстанционен съд. (4) Съдът незабавно разглежда жалбата еднолично в закрито заседание и се произнася с определение, с което потвърждава или отменя постановлението на прокурора по ал. 1. Определението е окончателно. (5) Когато отпадне нуждата от временното отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство или на друг документ, с който се признава право по чл. 37, ал. 1, т. 7 от Наказателния кодекс, то се отменя в досъдебното производство от прокурора или по искане на обвиняемия или неговия защитник от съда по реда на ал. 4. (6) За отмяната на временното отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство или на друг документ, с който се признава право по чл. 37, ал. 1, т. 7 от Наказателния кодекс, незабавно се уведомяват органите, които признават това право и контролират упражняването му. (7) В съдебното производство правомощията по ал. 1, 5 и 6 се осъществяват от съда, който разглежда делото. Определението подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест.

"прокурорът може да постанови" е право ,а не е задължение

веднага ще последва въпроса, за убитите т.г. до сега около 500 ,на всичките ли виновни шофьори са отнети книжките от прокурора

... укриването на данъци не се наказва по НК (както е в САЩ) - няма да се случи нищо!

и една камера на Илко Цветков в задника !!! Прокурорите покриват Престьпниците ,а този се е загрижил за камерата . Ще спре ли камерата прокурорско дупе- гащи ???????????

Голям майтап сме като държава! Човекът е пуснат веднага от прокурора. От КАТ дори книжката не са му отнели, но ние ще борим войната по пътищата като ни ударят веднага с по-високи данъци, застраховки и още много ограничения? Само да попитам, защото така и не чух, този господин с какво се занимава, че има такива коли? Тези снимки с оръжието от вчера ли са? Защо не се провери кои са му чадъра, че пак излиза поредния наркоразпространител с чадър убива човек, а полицията и целия държавен апарат ще се самосезира и ще си го изкара на мен и на такива като мен!

не беше убил известен... нямаше и да разберете... ако видите колко народ е умрял при ПТП-а от началото, сигурно има поне няколко героя като тоя които са се изяваили... или не са били като ГЕРОЯ под чадър и надлежно може да са в панделата вече....