24-годишен мъж от Лясковец, известен на полицията, но неосъждан, е шофьорът, помел със спортен мерцедес в събота колата на Ферарио Спасов, съобщи "24 часа". Шофьорът е със 16 месеца стаж и е карал мощната немска кола с много висока скорост. Хипотезите са за около 150 км/ч. Тя ще бъде установено с експертизи.

Сигналът за катастрофата е получен в събота в 16.40 ч., уточниха от полицията във Велико Търново. По натовареното трасе София - Варна известният треньор се прибирал от мач на отбора си "Дунав" Лом към Ловеч, когато колата му била застигната отзад от мерцедеса, който летял с висока скорост по мокрия асфалт в посока Велико Търново.

По неизвестни причини 24-годишният Нончо не успял да спре, ударил голфа на популярния футболен специалист отзад и го изхвърлил в страни от пътя. Ферарио Спасов е издъхнал на място.

Младият шофьор от другата кола и спътницата му на 28 г. били откарани в спешна помощ с леки наранявания. Установено е, че имат само охлузни рани, шофьорът и хематом на главата. Освободени са за домашно лечение.

Той е тестван за алкохол и наркотици - пробите са отрицателни. Взети са и кръвни проби за химичен анализ. Задържан е за 24 часа по закона за МВР.

Вчера беше черен ден за българския спорт - при катастрофа на пътя Ловеч-Плевен загинаха и президентът и основен треньор на волейболния клуб "Олимпиец" (Плевен) Стефка Великова и двама състезатели от тима.

Окръжна прокуратура-Велико Търново ръководи разследване на тежък пътен инцидент, при който е загинал футболният треньор и деятел 

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Велико Търново на 11.11.2023 г. е започнало разследване по повод тежък пътен инцидент, съобщиха днес от държавното обвинение.

Около 17,00 ч. на главен път I-4 София-Варна, в района на село Шереметя, е настъпил удар между два леки автомобила, движещи се в посока София, при който на място е починал водачът на единия - футболният треньор и деятел Ферарио Спасов, на 61г.

Другият водач и спътницата му са с леки наранявания. Тестван е за употреба на алкохол, като резултатът е отрицателен. Причините и обстоятелствата по катастрофата ще бъдат изяснени в хода на разследването и при събиране на достатъчно доказателства за виновно поведение, отговорното лице ще бъде привлечено към отговорност, заявиха от прокуратурата.

Обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на нарушаване на правилата за движение по пътищата.