24-годишният шофьор, който причини катастрофата край село Шереметя вчера, в която загина футболният специалист Ферарио Спасов, излиза от ареста с мярка за неотклонение "подписка". Решението е на наблюдаващия прокурор, след като на Начо Пантелеев е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на моторно-превозно средство, съобщи за Dir.bg говорителят на Окръжната прокуратура във Велико Търново Илиян Благоев.

По думите му на обвиняемия обаче ще бъдат наложени други две мерки - отнемане на свидетелството за управление на МПС и вероятно забрана за напускане на пределите на страната.

Тъй като резултатите от пробите за алкохол и наркотици на шофьора, взети след катастрофата, са отрицатени, кръвни проби не са взимани. Назначени са редица експертизи, включително автотехническа, която трябва да установи с каква скорост Пантелеев е управлявал мерцедеса си. По думите на прокурор Благоев разпространената информация, че 24-годишният шофьор е карал със 150 километра в час, когато е блъснал отзад колата на Ферарио Спасов, няма как да бъде потвърдена.

Към момента като причина за катастрофата от прокуратурата посочват изгубен контрол над управлявания автомобил при мокра настилка. 

Пост в профила на Начо Пантелеев в социалната мрежа пък показва, че 24-годишният мъж, който има шофьорска книжка от 16 месеца, се е сдобил с колата едва преди около две седмици.

Инцидентът стана вчера около 17 часа на главния път София-Варна на правия участък преди село Шереметя в посока Велико Търново. 24-годишният лясковчанин и майката на детето му пътували към старопрестолния град, за да купят подарък за детето си, което скоро има рожден ден.

"Отивахме за подарък на детето за рождения ден. Говорихме си само за това в колата. Абсолютно нищо не си спомням. Събудих се в линейката. Поискаха да остана, но няма кой да гледа детето. И поисках да ме пуснат", каза пред bTV жената, с която Начо Пантелеев живее на семейни начала в Лясковец.

Действията по разследването продължават.