Въоръжен грабеж е извършен тази сутрин в центъра на Благоевград. Има тежко ранен охранител.

Снимки от местопрестъплението ВИЖТЕ ТУК>>

По първоначална информация от полицията, около 6:30 часа на площад "Македония", излизайки от касов център и насочвайки се към инкасо автомобила, двама служители на охранителна фирма са нападнати от три неизвестни към момента лица, като единият от охранителите е прострелян в областта на слабините. Той е настанен в МБАЛ-Благоевград, където го оперират. Той е със сериозни травми в областта на корема, дъпълва БНТ.

Снимка: БТА

52-годишният мъж е настанен в реанимация и е с опасност за живота. Той е загубил много кръв, съобщават медии.

Снимка: Мариета Димитрова, bTV

По информация на Нова крадците са отмъкнали 3 торби с пари. В моманта входовете и изходите на Благоевтрад за завардени от полиция. 

Сумата, която маскираните и въоръжени грабители са задигнали от банковия трезор в Благоевград е над 150 хил. лв., гласи неофициалната информация, цитирана от "24 часа".  

Снимка: БТА

Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Благоевград. 

Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура-Благоевград вече се води разследване за извършено престъпление по чл. 199 ал. 2 т. 3 вр. чл. 198 ал. 1 от НК - въоръжен грабеж на парична сума в особено големи размери.

Към момента се извършва оглед на местопроизшествие, провеждат се разпити на свидетели и се изясняват всички факти и обстоятелства по случая, съобщиха от държавното обвинение.

Разследването продължава.