Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на 70-годишния В.Д. за опит за умишлено убийство на медицинска сестра в София на 6 март. Мъжът е задържан за срок до 72 часа.

В.И. е обвинен в това, че на 6 март, около 14,20 ч., в сградата на 22 ДКЦ е извършил опит умишлено да умъртви 62-годишната медицинска сестра  като ѝ нанесъл множество удари с нож в областта на дясната гърда, коремната област, десния крак, главата и лявата ръка. Опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини.

Досъдебното производство е образувано на 6 март в условията на неотложност и се води от 01 РУ-СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд (СГС) за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Снимка: Скрийншот от Нова телевизия

По-рано от болница ИСУЛ, където бе приета ранената жена, съобщиха, че тя е с 5 прободни рани, но състоянието й е стабилно, няма опасност за живота ѝ. Жената е била подложена на операция. Три от раните ѝ са в областта на гърдите, една - в лявата ръка и една в дясното коляно. Пострадалата е била настанена в шокова зала, а след това в хирургията, става ясно от изявленията на лекарите.

На пострадалата жена е била направена операция. По думите на д-р Петър Герзилов пробожданията в областта на гърдите не са били дълбоки, но жената е загубила кръв. Останалите ѝ рани са на дясната ръка и на дясното коляно. Не е ясно колко дълго ще се наложи да остане в болницата и колко дълго ще се възстановява.

Следствието ще изяснява в какви отношения са били нападателят и пострадалата.

По данни на МВР мъжът не е бил пациент, имал лични отношения със сестрата. Той влязъл в кабинета и директно я нападнал с нож.

 

Снимка: Скрийншот от Нова телевизия