Медицинската сестра, която вчера беше наръгана в 22 ДКЦ в столичния квартал "Гео Милев, е в стабилно състояние и няма опасност за живота й, но още е в шок. Това каза д-р Петър Герзилов, заместник-директор на ИСУЛ, където ранената беше закарана след нападението.

Медиците установиха пет наранявания, като три от тях са в дясната гръдна област и само шансът е бил на нейна страна, за да не мръдне острието малко по-вдясно, към сърцето.

Нападателят не е имал достатъчно сила, за да нанесе дълбоки и животозастрасяващи рани, заяви на брифинг пред медиите д-р Герзилов.

По думите му жената е имала сериозна кръвозагуба. "Все още се намира в интензивното. Още ден-два ще бъде в реанимацията, а след това ще бъде преместена в хирургията", обясни медикът.

"След това с нея ще работи психолог и психиатър", допълни зам.-шефът на ИСУЛ.

62-годишната медицинска сестра беше нападната вчера на работното си място, в приземния етаж на 22 ДКЦ, където нападателят влязъл и я намушкал в гръдната област, в дясната ръка и в коляното.

70-годишният нападател беше веднага задържан от полицията, а според МВР причина за нападението са лични отношения с ранената.