Медицинска сестра е била намушкана с нож в 22 Диагностично-консултативен център в столичния квартал "Гео Милев" в понеделник следобед, потвърдиха от МВР.

Инцидентът е станал около15 часа, а очевидци разказаха пред Dir.bg, че на мястото е имало няколко патрулки и полицаи. Мъжът е бил поставен на колене с ръце зад гърба, закопчани с белезници.

Пострадалата медицинска сестра е 62-годишна и работи в ДКЦ-то, а задържаният за нападението над нея е на 70 години, уточнява БТА.

Ранената жена е откарана от линейка на "Спешна помощ" в ИСУЛ около 15.30. Лекарите са установили  няколко прободни рани. 

След нападението тя е била веднага транспортирана към ИСУЛ. Според лекарите тя е извадила късмет, че прободните рани в гърдите не са поразили сърцето.

Три от раните са именно в дясната гръдна половина, обясни д-р Георги Желев от университетската болница пред бТВ. Другите две рани са в дясната ръка и в коляното. 

Жената е в стабилно общо състояние и вече се е успокоила, след като дежурният екип е успял да спре кървенето, казаха медиците. 

В момента пациентката е настанена в Интензивното отделение на Клиниката по хирургия на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ".

Установено е, че нараняванията не проникват в гръдната и коремната кухина, информираха оттам в съобщение до медиите. От нараняването в областта на дясна млечна жлеза обаче е имало обилно кървене, което е наложило извършване на временна хемостаза, след което жената е въведена в операционната. Там е извършена ревизия на раните и дефинитивна хемостаза, като се установява кървене от артериален съд в паренхима на млечната жлеза, съобщиха от болницата, откъдето ще дадат изявление във вторник сутринта.

По данни на полицията причината за нападението са лични отношения между мъжа и медицинската сестра. Самият нападател обаче отрече пред Нова телевизия да е нападал жената.

"Не съм нападал никого. Питайте полицаите защо съм задържан", успя да каже арестуваният пред Нова телевизия преди да го отведат в Първо Районно управление, което е на метри от мястото на инцидента.

Попитан дали е употребил алкохол, мъжът отговори: "Днес ли? Не помня". 

Според колеги на медицинската сестра тя е работела в солна стая на приземния етаж на поликлиниката, където нападателят слязъл и я наръгал.

Снимка: 22 ДКЦ/ официална страница във Фейсбук