Нов сак с 16 пакета с кокаин изплува в морето пред плажа "Болата" на Калиакра, съобщиха от Окръжната прокуратура в Добрич.

Сакът е бил вързан към спасителна жилетка и е бил забелязан при обход на катер на Граничната полиция вчера около 17 часа. Всеки пакет е с тегло от 1100 грама. 

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич са започнали незабавни действия по разследването. Намереният наркотик е реагирал на кокаин на полевия тест. Назначени са експертизи, които трябва да установят дали изплувалият сак с кокаин край нос Калиакра е подобен на пакетите с кокаин, които бяха намерени край Тюленово и "Слънчев ден" край Варна.

Количеството кокаин край Тюленово бе 170 кг, а край Варна - 25,430 кг, като високорисковото наркотично вещество е с изключителна чистота. Действията по разследването продължават под надзора на Окръжната прокуратура в Добрич. Образувано е досъдебно производство за контрабанда на наркотици в особено големи размери, представляваща особено тежък случай.

Всеки ден по няколкостотин килограма кокаин, хероин, тонове марихуана - службите се разработиха много, коментира лаконично министър- председателят Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

Снимка: МВР

Снимка: МВР

Снимка: МВР