Малко над 25 килограма е кокаинът, намерен вчера на брега в курорта "Слънчев ден" край Варна. Сакът, в който е бил наркотикът, е открит на пясъка от строителни работници, които са сигнализирали на телефон 112 към 17 часа. Това обяви на пресконференция зам. -директорът на Областната дирекция на полицията във Варна комисар Андрей Ангелов. 

Според и.д. окръжен прокурор Радослав Лазаров в момента приблизителната стойност на намереното количество кокаин е около 7 млн. лева. Колко би струвала дрогата на уличния пазар все още не може да се каже, отбеляза Лазаров. 

Кокаинът е бил разпределен в 25 пакета със средно тегло 1 кг. Те са били опаковани в сак, скрит с бразилска спасителна жилетка, подобно на намерените край Шабла, са с високо съдържание на наркотично вещество - между 70% и 90%. 

Снимка: Bulphoto

"Най-вероятно дрогата е свързана с количествата кокаин, открити в морето у нас и Румъния. Това обаче ще стане ясно на по-късен етап, след излизане на резултатите от експертизите", посочи комисар Ангелов.

Вече повече от седмица екипи на МВР, Жандармерията и Гранична полиция обикалят черноморското крайбрежие, търсейки подобни пакети. Търсенето е както на брега, така и в морето и ще продължи неопределено време. Хеликоптер на ВМС е правил оглед преди два дни от авиобазата до Дуранкулак. 

"Очаква се при добро време за огледите да бъде вдигнат вертолет от Авиобаза "Чайка" на Военноморските сили", допълни зам.-шефът на варненската полиция.

 

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto