Никола Капланов, който е синът на Васил Капланов-Каплата, е задържан, защото е нанесъл повреди по колата на изчезналия Янек Миланов, съобщават от полицията.

По-рано днес с постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура - Дупница за срок до 72 часа бе съобщено, че е задържан Никола Капланов - обвинен в противозаконно повреждане на чужда движима вещ.

В резултат на действията по разследването към настоящия момент е установено, че около 09:30 ч. на 07.05.2020 г. Никола Капланов умишлено е нанесъл повреди на лек автомобил "Пежо", паркиран пред жилищен блок в ж.к. " Бистрица" в Дупница. С остър предмет той надраскал калниците, вратите, броните, предния капак и багажника на чуждото превозно средство и срязал една от гумите.

Предстои държавното обвинение да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

20-годишният Никола е син на арестувания през септември Васил Капланов-Каплата, който е последният, който е видял изчезналия Янек Миланов жив. Васил Капланов нееднократно бе разпитван по случая. В момента Васил Капланов е обвинен в закана за убийство към дупничанина Димитър Недев, отправена във Фейсбук.

Следите на Янек Миланов се губят от вечерта на 31 юли, когато се е качил в джипа на Каплата.