Най-малко четирима души са на разпит в полицията заради двата разчленени трупа, открити преди 10 дни край село Негован. По неофициална информация двама от задържаните са заподозрени, а за останалите двама все още се установява съпричастност. Мотивът за двойното убийство е финансов, коментираха след разкритията източници от полицията, съобщава bTV. 

По-рано днес мистерията покрай зловещата находка край Негован започна да се разплита. Установена е самоличността на жертвите.

Mъжът е 75-годишният бивш треньор по борба Йордан Атанасов, който дълги години е живял и работил в чужбина. Според Нова телевизия Жената се казва Марияна, на 70 г., бивша учителка. Първоначално от полицията бяха съобщили, че жената е на възраст около 50 години.

Дъщеря им вчера е пристигнала в България, като е казала на нейна приятелка, че родителите й ги няма от около 40 дни. Твърди се, че тя не е била в добри отношения с родителите си. Приятелката Нина Стефанова сподели пред bTV, че снимките на дрехите, разпространени от полицията, са я насочили че това може би е Данчо, както тя нарече треньорът по борба. Той се носел в същия спортен стил. Освен това тя на няколко пъти подчерта, че имала и предчувствие. Приятелката уточни още, че за последно преди около 40 дни убитите са били на опело.

Йордан Атанасов често е разхождал бяло куче сутрин, но в последните седмици никой от съседите му не го е засичал. Семейството било заможно. Полицаите все още претърсват апартамента, където е живяла двойката в блок на столичния булевард "Витоша".

Убитите Йордан Атанасов и жена му са били членове на една от евангелистките църкви у нас. Според неофициална информация двамата дори са се запознали в църквата, съобщава още "24 часа".  

"На 6 юли Йордан и съпругата му Марияна си платиха таксата за входа и оттогава никой не е отварял вратата на дома им, въпреки че са ги търсели няколко пъти между 10-ти и 15-ти август", разказала касиерката на входа пред "24 часа". Тя обясни, че не се е чувало и кучето на семейството - бял лабрадор. Йордан и Марияна наскоро купили и друг апартамент близо до стадион "Васил Левски", който давали под наем.

Според разследващите, крайниците на убитите с пистолет жертви, са рязани от двама души.