Разбита е организирана престъпна група от 7 души за незаконна продажба на боеприпаси, действала на няколко места в страната. Разследващите са установили, че търговците на оръжия са действали със строго йерархично разделение на функциите, обяви наблюдаващият прокурор Евгения Станкова.

По думите ѝ едно от лицата е ръководител, част от тях са се занимавали със снабдяване, друга с отремонтиране. В жилището на един от задържаните е намерен струг, с който са били изчиствани серийните номера на оръжията. Трети лица са се занимавали с намиране на клиенти, а други с продажбата.

Групата се снабдявала от няколко места, включително от бандата, заловена през декември м.г. с голямо количество оръжия, част от тях - произведени в завод "Арсенал". Закупеното след това продавали на дребно в София, Козлодуй, Враца и други по-малки населени места.

Спечелените пари  са се разпределяли между членовете на групата. Според разследващите, един автомат се е продавал за 3 000 лв., пистолет - за 1 000 лв., а всеки един от патроните се е продавал за 1,50 лв.

 

Наблюдаващият прокурор обясни, че в процеса на разследването е възможно да бъдат задържани и други лица.