Дързък банков обир стана в неделя следобед, обран е трезор със сейфове в банков клон в Антверпен, Белгия. Крадците се промъкнали през два тунела в канализацията. Те успели да отворят между 20 и 30 от сейфовете в трезора на банката и задигнали ценностите от тях. След което се измъкнали незабелязано. Охранителната фирма, свързана с трезора, първа подала сигнал за обира.

Планът на крадците бил подготвян внимателно и продължително. Първият тунел води началото си от шахта на 300 метра от банковия клон, съобщи Brussels times.

Вторият започва от канализацията и стига точно под залата с трезора. И двата тунела били изкопани на ръка.

Обирджиите са извършили удара в неделя следобед, когато банката е била затворена.

По данни на белгийската полиция още не се знае какво и на каква стойност е откраднато. Също така не са информирани и притежателите на сейфове в банката, за да видят дали точно те са пострадалите. Извършителите се издирват. Според органите на реда това е най-дръзкият обир на банка в страната от години.

Ограбената банка е близо до известния диамантен квартал на Антверпен, сцена на така нареченият "обир на века" през февруари 2003 г., когато над 100 милиона долара в бижута бяха откраднати от трезор на магазин за скъпоценности.