Районната прокуратура в Добрич привлече към наказателна отговорност 30-годишен рецидивист, извършил опит за изнасилване на млада жена.

Обвиняемият счупил прозореца на дома й на 4 февруари, късно вечерта, около 23:00 часа и влязъл в жилището, съобщават от прокуратурата. Жената е била сама в къщата. Мъжът я нападнал, хванал я, запушил устата й и опитал да я събори.

Пострадалата обаче е оказала съпротива и успяла да отблъсне нападателя си. Това го отказало и той избягал. Потърпевшата е подала сигнал за случилото се и на място бил изпратен полицейски екип. По случая незабавно е започнато досъдебно производство под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Добрич.

При разследването самоличността на нападателя е установена. Оказало се, че обвиняемият е добре познат на правоохранителните органи. Той е многократно осъждан за различни престъпления и е извършил посегателството в условията на опасен рецидив, уточняват от Районната прокуратура в Добрич.

Рецидивистът е задържан в дома си за срок от 72 часа. Предявено му е обвинение и предстои днес в съда да бъде внесено искане за задържане на обвиняемия под стража, уточняват от Районната прокуратура в Добрич.