25-годишният Георги Георгиев, който беше задържан за зверското убийство на цялото си семейство, е страдал от психични разтройства и белодробна туберкулоза. Това става ясно от дарителска кампания, която майка му Ирена подела през миналата година.

Тази сутрин труповете на жената, бащата Иван - бивш военен, който още работел, братът Сашко и бабата Славка бяха открити в семейната къща. Четиримата са били убити с брадва, установиха разследващите.

"Липсата на финансова възможност възпрепятства лечението на Георги. По препоръка на специалисти е необходимо той да постъпи в Държавна психиатрична болница - с. Карвуна, специализирана в лечението на болни с психични разстройства и белодробна туберкулоза. Семейството на Георги отправя молба за помощ към зрителите на БНТ. Сумата, от която те се нуждаят в момента, е 6000 лева. Можете да подпомогнете лечението на Георги на дарителска сметка...", се казва в призива, който се е въртял по националната телевизия.

Снимка: Фейсбук

От своя страна Ирена също зове за помощ и на страницата си във Фейсбук.

"Моля за помощ за сина си Георги Иванов Георгиев средата са необходими спешно. Всичко е побликувано в БНТ кампании. Не му остава много време живот. Необходими са 6000 лв за лечение", пише майката.

"Мисълта ми е в моите деца, защото всеки ден страдам за тях. Животът ми е низ от страдание вече 26 г. Минавам по пътя на ада ден след ден, но няма сила, която да ме спре. Ще се боря докато мога", пише през 2017 г. вече покойната Ирена.

Майката е била личен асистент на двамата си сина, а бащата е пенсионер, пише в текста към кампанията.

Миналата година Георги е трябвало да постъпи за лечение в Държавната психиатрична болница.

"Днес пратих сина си Георги в болница. Просто не мога да опиша страданието си. Много е зле. Борих се с болестта до момента", пише Ирена на 18 април 2018 г.

Две седмици по-късно жената допълва:

"Днес ме съкратиха от програмата "Независим живот". Без предупреждение, когато и двете ми деца лежаха в болница в София. На някой му харесва моето място, но не знае, че всичко е само на книга. Никой не се интересува от болните в тази държава. Сега ще вървя по пътя на ада всеки ден. Благодаря на държавна за разбирането към болните си деца в Нови Искър".

Георги не е живеел постоянно при родитеите си, разказа днес съседът Николай.