Колегите на бащата на задържания за четворното убийството в Нови Искър отишли да го търсят в къщата днес. Вратата отворил синът му Георги, който бил видимо неадекватен. Когато военните го попитали къде са баща му и майка му, той отговорил, че са на погребение в Пловдив. Телефоните им обаче се чували да звънят от вътрешността на къщата и така те разбрали, че нещо не е наред. Това разказа на брифинг директорът на столичната полиция старши комисар Георги Хаджиев след потресаващата новина, че 25-годишен мъж е убил родителите си, брат си и баба си.

Още не са ясни мотивите му, но Георги е в тежко психическо състояние, настаняван е за лечение два пъти - през 2015 и 2017 година, уточни прокурор Емилия Русинова. 

"Първоначалните данни за лицето, което смятаме за извършител, са че същият е воден през 2015, 2018 и 2019 г. на преглед при психиатър. Няма данни обаче за същинско психично заболяване, което да изключва вменяемостта. Нито прокуратурата, нито МВР са били уведомявани за някакви инциденти с участието на това лице. Няма заведени преписки и досъдебни производства. Няма данни за наркозависимост. Не сме изключили нито една версия", каза още тя.

По думите й данните са съвсем първоначални, тъй като сигналът е получен в днешния ден.

"Не можем да твърдим с категоричност кога е извършено това четворно убийство, тъй като все още няма готови никакви съдебно-медицински експертизи. По първоначални данни можем да кажем, че то е извършено с брадва", потвърди тези съмнения Русинова, като така окончателно отхвърли предположенията, че синът е използвал служебния пистолет на бащата.

Има данни, че младият мъж е опитал да заличи кръвта от местопрестъплението, каза още комисар Хаджиев.

"Не мога да кажа дали е бил пиян, експертите ще кажат. Все още извършителят не е давал обяснения. Той е безработен. Няма данни за финансови проблеми в семейството", добави полицейският началник.

По думите му бащата на задържаният мъж е бивш военен, който се е пенсионирал и до момента е работил по трудови правоотношения с поделението в Костинброд.