Въоръжени и маскирани мъже стреляха по една от охранителните камери в жилищен блок в столичния квартал "Овча купел", предават "Нова телевизия" и Би Ти Ви.

Случаят е от почивните дни, когато двамата нахлуват в заключения вход на блока и стрелят с пистолет. 4 минути преди да влязат въоръжените мъже, момиче се прибира в блока и се вижда, че затваря врата.

На камерите се вижда още как маскираните чупят една от камерите. Започват и да хвърлят пиратки във входа. Опитват се да влязат и в мазето, но не успяват.

Няма данни да са откраднали нещо от апартаментите. Хората обаче са уплашени, за нас това е заплаха, каза пред Нова телевизия Златин Младенски - един от живущите в блока.

Хората призоваха полицията да разследва случая и добавиха, че във входа има съсед, който всеки ден ги тормози и постоянно подават жалби, но нищо не се случва.

По-късно от Софийската районна прокуратура съобщиха, че са се самосезирали. 

По случая е образувана преписка и е възложена проверка на 06 РУ-СДВР. В хода на проверката следва да се приобщят видеозаписите от камерите в блока и в района на деянието, да се снемат обяснения от всички, имащи отношение към случая и да се извършват оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на извършителите.

Проверката трябва да се извърши в най-кратък срок.