30-годишната жена в Русе, която беше убита, е била изнасилена преди това. Изпратил съм в Русе най-добрите специалисти, които работят по убийства. Става дума за изнасилване с последвало убийство на 30-годишна жена, която е в управителния съвет на местна телевизия. Беше извършен повторен оглед на мястото, фиксирани са и иззети множество находки, включително и генетичен материал. Това каза вътрешният министър Младен Маринов и посочи, че служители на института по криминология вече установяват ДНК профил.

"Работи се по отношение на лица от криминалния контингент, проявени по тази линия. Наблизо има и психиатрично заведение, което също е обект на наша проверка - дали някое от лицата вътре се е отклонило. Работи се и по видеокамери и свидетели, за да се стигне до извършителя. Работи се и с най-близкото обкръжение на пострадалата, за да установим нейните контакти и проблеми, които е имала преди да се случи това брутално убийство", коментира Маринов.


Припомняме, че преди ден бе извършено жестоко убийство на 30-годишна бизнесдама в Русе. Жертвата е била изнасилена, душена и обезобразена. Убийство е извършено на кея в Русе. Жертвата е 30-годишната Виктория Маринова - административен директор и водещ на русенската телевизия TVN.

Попитат дали има умисъл в инцидента със съпругата на Волен Сидеров - Деница, вътрешният министър Младен Маринов обясни, че всичко, което са свършили служителите на МВР на място, е по правилник.

"Мога да коментирам само факти. Лицето не е представило валидна шофьорска книжка. Последвала е санкция - автомобилът е дерегистриран, а на него му е съставен акт", каза Маринов.

След инцидента лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска оставката на Маринов. "Проблемът за оставката на един вътрешен министър, включително и моя, винаги е на дневен ред. Когато ми бъде поискана от коалиционния съвет, оставката ми е в джоба и аз ще си я подам. Притеснява ме фактът, че коалиционният партньор ми иска оставката", каза още Маринов по темата.

Вътрешният министър накрая бе попитан дали някога е бил шофьор на Мето Илиенски - човек от юндърграунда от 90-те години, а отговорът му бе категоричен: "Не съм бил."