Лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров нападна МВР и премиера Бойко Борисов заради вчерашния пътен инцидент със съпругата му Деница Гаджева.

"МВР лъже по случая със съпругата ми. Съпругата ми можеше да бъде убита, ако не беше излязла на "Симеоновско шосе" от тъмната уличка. Как да запазиш добрия тон, като суданец напада жена ми, а полицията не иска да се намесва. Двама дебели полицаи пушеха в лицето ми, а суданецът ми показва среден пръст", разказа Волен Сидеров тази сутрин пред телевизия "Европа".

По думите му шофьорът се нахвърлил срещу съпругата му на столична улица. Лидерът на "Атака" е разочарован, че нито премиерът Бойко Борисов му се обадил, нито коалиционният му партньор и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, който е вицепремиер по сигурността.

 "МВР е прогнила система, категоричен е Сидеров. Според него вътрешният министър Младен Маринов трябва да бъде махнат веднага. Националистът иска "Атака" да поеме МВР. Досега във ведомството се наливали милиарди, абсолютно безсмислено. Същото се отнасяло и за ДАНС, от която нямало никаква полза. Сидеров имал готов човек, който да поеме вътрешното ведомство. Не каза дали става дума за организационния секретар на партията му Светослав Лазаров.

Защо да се обаждам аз на Борисов? Той да не е султан? Той трябваше да ми се обади!, отсече Сидеров. Той даде пример за бързата намеса на премиера по случая с журналиста от "Господари на ефира" във Велико Търново, когато се обади от Ню Йорк, а сега мълчал.