Прокурорите в Русе ще разкрият убийството. Само не ги пресирайте. Най-добрите криминалисти са там. Убеден съм, че ще го изкарат. Получено е голямо количество ДНК.Това обяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на Националното съвещания на МВР в сградата на жандармерията в София.

"Работят усилено. Има още какво да се свърши. Много сериозно са се заели. Сигурен съм, че ще го приключат успешно и ще бъде разкрито", каза още Борисов.


  
Припомняме, че преди ден бе извършено жестоко убийство на 30-годишна бизнесдама в Русе. Жертвата е била изнасилена, душена и обезобразена. Убийство е извършено на кея в Русе. Жертвата е 30-годишната Виктория Маринова - административен директор и водещ на русенската телевизия TVN.

 "Увереността, с която си гледат работата шефовете на МВР в страната, си я има. Няма политически чистки, за да запазим професионалния състав. Искам да благодаря на зам.-главните прокурори, че са усърдни в работата си. Прокуратурата ще бъде деловодство, ако не работят добре службите. Има ясно разделение между властите, но трябва да работим заедно. Това е едно, следва сигурността на хората, които пазим.

Не мога да си обясня защо, след като има стотици коли и мотори, защото и Европа даде техника - даде за границата и продължава да идва техника, има и 150 млн. повече за заплати, хората от селата се оплакват. Всеки един директор си знае населените места. Не може да ме убедите, че няма как да се направи график и да има полицаи за по няколко часа по селата. Хората да ги видят, да знаят, че има кой да ги пази. Сега и камери се купуват. Трябва да се организираме така, да работим така, че тази тема да се затвори", каза Борисов.

Той отправи и критика по повод изтекъл в последните дни видеоклип, в който служител на МВР съветва пострадали да не говорят с журналисти. Става въпроса за инцидента, при който пиян мъж блъсна дете на 11 години, което е в тежко състояние в болницата в Плевен. Инцидентът стана в белослатинското село Търнак. Пробата с дрегер на водача показала 1,48 промила алкохол.

"Не може да се напие един, а полицаят да му каже да не говори с медиите. Не може да умират хората по пътищата. Правите цялостна реорганизация на движението през почивните дни, защото хората пътуват. Превишена скорост, пиян, с наркотици - задържане. Трябва безмилостен отпор", каза още Борисов.