Кметицата на село Ресилово Мариана Доцина заяви, че никога до сега не е виждала никого от братя Галеви и е разбрала от медиите за смъртта на Ангел Христов, съобщава БНТ.

Тя каза още, че не е издавала удостоверение за смърт на Ангел Христов. За момента органите на МВР са поискали от нея единствено информация за местоположението на имота му.

"След като не са ме потърсили, за да издам документа, значи вероятно не е настъпила смъртта тук. Където е настъпила смъртта, там се издава смъртният акт. Той се издава по място на събитието, а не по постоянен адрес", коментира кметицата пред NOVA.

По информация на телевизията тялото на Христов вече е транспортирано в София, за да му бъдат направени множество експертизи и да се уточни самоличността и причините за смъртта му. 

Христов, който е с влязла в сила присъда и се издирва с червена бюлетина от Интерпол, почина вчера в къщата си в Ресилово след като много години се намираше извън България.

Разследването за това как и кога той е пристигнал у нас и защо не е арестуван след като е влязъл на територията на страната продължава.