Златомир Иванов-Златко Баретата, бившият гард на братя Галеви Васил Капланов-Каплата и приятелката на Пламен Галев бяха сред опечалените, изпълнили дупнишкия храм "Свети Георги Победоносец", за да изпратят в последния му път 54-годишния Ангел Христов-Геле, който почина на 3 юни в имението си в село Ресилово.

Всички снимки вижте тук

Опелото на Христов, станал известен като единия от братя Галеви и издирван от 10 години от Интерпол, започна в 13.30 часа, а самото погребение е насрочено за 15.30 ч. в тесен семеен кръг.

Да се простят с Геле дойдоха още бившият кмет на Дупница Атанас Янев, на когото двамата Братя Галеви бяха официални съветници и сегашният зам.-председател на Общинския съвет Йонко Гергов, който бе и адвокат на Христов по делото с КПКОНПИ.

Още вчера роднините на починалия поискаха от община Дупница да запазят паркинга при храма, за да се обезпечи потокът от хора и автомобили, които се очаква да пристигнат.

Над 15 венеца с цветя и траурни ленти бяха подредени пред църквата, а малко преди да започне опелото на стълбите й бе опънат червен килим.

Съпругата на Ангел Христов - Радмила, бе придружена от двете им деца - Виктор и Елен. Тримата преминаха през пространството до църквата хванати за ръце.

Снимка: БТА

Техният венец е с надпис "Последно сбогом от децата" и е с бели цветя. Има "от роднините", "от съпругата", "от семейството". На останалите венци са изписани "брат мой", "приятелю".

Снимка: БНТ

Семейството е решило ковчегът, който бе внесен в храма минути преди опелото, да бъде затворен. Вчера техни близки коментираха пред Dir.bg, че се надяват медиите да проявят разбиране и повишеният им интерес да не попречи на опечалените да изпратят близкия си в тишина и уединение.

Снимка: БТА

От сутринта в района на "Св. Георги" имаше засилено присъствие на полиция.

Хора, които работят в района обаче се оплакаха, че заради поставените заграждения не могат да стигнат до работните си места, но търпеливо ще изчакат да приключи опелото.

Снимка: БТА