Пътният инцидент станал тази нощ в жк "Еленово". Водачът на лек автомобил Сеат "Ибиса" с кюстендилска регистрация на прав участък губи контрол на управлението му и се блъска в две паркирани вдясно до тротоара коли. Сеатът удря челно опел, зад който е паркиран микробус Форд "Транзит". При жестокия удар опелът е попаднал в преса, отхвръква назад и изблъсква микробуса, който се завърта напряко на пътното платно.

Към 6.10 часа тази сутрин пратрулка на КАТ-"Пътна полиция" проверили в Спешно-приемно отделение на МБАЛ дали някой е търсил лекарска помощ след пътно-транспортно произшествие. След като през изминалата нощ няма такъв, предупредени са съседните на Благоевград болнични заведения. Причинилят катастрофата е избягал от местопроизшествието, а полицаите оглеждат мястото на инцидента. Проверява се дали сеата не е краден.

На двата леки автомобила са нанесени значителни материални щети, микробусът е пострадал малко по-леко. Работата по установяване извършителя на пътното произшествие, който най-вероятно е пострадал тежко, продължава, съобщиха от полицията.