Испански политик е открил убитата 28-годишна българка Моника в град Бургос, съобщава elespanol.com. Съветникът по образованието Константино Руис станал неволен свидетел на трагедията, докато пресичал площада "Хесус Апарисио" и чул викове. 

Както е известно, престъплението е извършено в испанския град Салас де лос Инфантес преди ден.


"Има жена в двора! Хвърлиха я през прозореца! Това е Моника!", се чули виковете из квартала. Политикът изтичал до мястото на инцидента и свидетели му показали тялото на Моника Асенова, което било с множество наранявания. Свидетели твърдят, че младата жена се е показала на прозореца и е молела за помощ, а малко след това мъжът й я блъснал.

"Беше цялата в кръв", разказва потресен съветникът Руис. 

Съпругът на Моника - 39-годишният Бисер, направил пълни самопризнания пред полицията. С Милена имат две дъщери - на 13 и 15 години. Първата се ражда в България, когато Моника е само на 14 години. Две години по-късно, когато живеят в Испания, се ражда втората им дъщеря. Семейството започва нов живот в Салас де лос Инфантес. Според техни съседи те са се адаптирали идеално към новата среда, а Моника винаги е искала да участва в дейностите на градчето.

"Имаше специална харизма", казват те. Първоначално Моника е домакиня, а след това започва работа в местен супермаркет. В свободното си време е организирала мултикултурни събития, като например, приготвяне на типични български ястия в града.

"Работеше като звяр", казва техен съсед. Бисер си намерил работа като чистач в кметството, но дълго време не работел заради проблеми със сърцето. Той е на 39 години, съобщават медиите в испанското градче Салас де лос Инфантес в автономната област Кастилия и Леон.

До момента е установено, че съпрузите са живели заедно до 28 юни, когато в дома им избухнал пожар. Тогава Моника с двете им дъщерички отишла при баща си, който живее на около 35 километра от Салас. Съпругът й пък останал в града.

Според информирани през 2011 година Моника е подала оплакване за домашно насилие. Впоследствие обаче се отказала от жалбата. 

Разследването на убийството продължава.