39-годишен българин уби 28-годишната си съпруга и майка на двете му деца в испанското градче Салас де лос Инфантес в автономната област Кастилия и Леон, съобщиха El Pais и El Norte de Castilla.

Тялото на Моника Асенова е открито на улицата пред дома й. Сигналът е подаден около 10 часа тази сутрин. Младата жена е била намушкана с нож, а след това е паднала през прозореца, но все още се разследва дали е била бутната от мъжа си или се е опитала да избяга от него.

Убиецът е успял да избяга, но малко по-късно е задържан от Гражданската гвардия. Той е направил пълни самопризнания.

До момента е установено, че съпрузите са живели заедно до 28 юни, когато в дома им избухнал пожар. Тогава Моника с двете им дъщерички отишла при баща си, който живее на около 35 километра от Салас. Съпругът й пък останал в града.

Тази сутрин младата жена дошла до апартамента, за да прибере някои вещи, когато е била нападната и намушкана. Все още не е ясна причината за убийството.

Местните власти обаче съобщиха, че през 2011 г. Моника Асенова е подала жалба срещу съпруга си за домашно насилие. По-късно обаче жената оттеглила жалбата, като обяснила, че е получила нараняванията си при злополука.

Съпрузите живеели от години в Салас де лос Инфантес. Моника работела в супермаркет, а на последните местни избори през май т.г. била кандидат и водач на листата на Народната партия. Мъжът й пък бил назначен на 6-месечен трудов договор към общината, но в момента бил в болнични.

Разследването на убийството продължава.