По непотвърдена информация е установена и самоличността на извършителите на тежкото престъпление. Близки на семейството са споделили пред "Хоризонт", че са задържани двама заподозрени. И двамата са мъже. В момента с тях текат разпити.

Убитите са семейство, което е живяло на столичния булевард "Витоша". Както по-рано стана ясно мъжът е 75-годишният бивш треньор по борба Йордан Атанасов, който дълги години е живял и работил в чужбина. Според Нова телевизия Жената се казва Марияна, на 70 г., бивша учителка. Първоначално от полицията бяха съобщили, че жената е на възраст около 50 години.

Дъщеря им вчера е пристигнала в България, като е казала на нейна приятелка, че родителите й ги няма от около 40 дни. Приятелката Нина Стефанова сподели пред bTV, че снимките на дрехите, разпространени от полицията, са я насочили че това може би е Данчо, както тя нарече треньорът по борба. Той се носел в същия спортен стил. Освен това тя на няколко пъти подчерта, че имала и предчувствие. Приятелката уточни още, че за последно преди около 40 убитите са били на опело.

Съседи разказаха, че Йордан разхождал кучето си всеки ден. Но от повече от месец не го били виждали. Хората от блока не се усъмнили, защото не забелязали връзка между случая в Негован и липсата на съседа им.

Припомняме, че Йордан Атанасов освен в български отбори, той е работил и в Саудитска Арабия.

МВР провежда от вчера операция по изясняване и събиране на доказателства по случая в апартамент на столичния бул "Витоша", където се предполага, че на семейни начала са живели убитите с огнестрелно оръжие.

Снимка: Павлин Даскалов/Dir.bg

Съседи на мъжа обясниха пред "Хоризонт", че полицията събира повече информация за него, като разпитва живеещите в блока, включително дали в кооперацията е имало ремонти.

Полицията официално не дава подробности по случая. Работата на разследващите продължава.

Съседи потвърдиха, че не са виждали двойката повече от месец. Освен това, потвърждават, че двойката е имала бяло куче, както първоначално съобщи полицията. От МВР бяха разпространили и снимки на дрехите на убитите с огнестрелно оръжие и ключовете от автомобила им.

Атанасов е бил треньор в "Олимпийски надежди" и деца от Нигерия са идвали на лагери в България. Бившият треньор по борба има дъщеря, женена за нигериец, с когото имат и дете.

Телата бяха намерени преди около 10 дни от местен рибар. От полицията тогава казаха, че се работи по четири версии, като казаха, че една от тях е, че има вероятност намерените край Негован да са убити от свой близък.

Снимка: Павлин Даскалов/Dir.bg