Държавната агенция за закрила на детето се самосезира и настоява за своевременно предприемане на мерки по случай с жесток побой над 13-годишно момче във врачанското село Бутан. Побойникът пък е 12-годишно момче. Агресията от дете над дете е заснета и на видеоклип, съобщиха от ДАЗД.

От страна на агенцията е изискана информация от Дирекция "Социално подпомагане" в Козлодуй, от Районно управление на МВР в Козлодуй, както и от Регионално управление на образованието във Враца.

Държавната агенция за закрила на детето проследява случая, като експертите са в готовност по всяко време да окажат подкрепа, както на пострадалото дете, така и на момчето, упражнило агресията, а при необходимост и на професионалистите, ангажирани със случая, допълват от ДАЗД. 

"Потресена съм от всичко, което видях в клипа, на който се вижда как момче бие сина ми", разказа пред Нова телевизия майката на битото момче Цветомира Борисова. За насилието над сина си научила от клипа.

"Нямам никаква представа каква е причината за станалото. Синът ми нищо не искаше да ми каже, защото го е страх. Той ми разказа само това, което се вижда на клипа, но не ми каза каква е причината. Не знам между двамата да е имало вражда. Говорих и с учителите на децата, но и те не знаят нищо", посочи майката.

Жената уточни, че клипът е бил заснет от бияча. "Синът ми в момента е стресиран, уплашен. В момента съм го спряла от училище. Така ще е докато не се вземат мерки. Подала съм жалба в прокуратурата. Направихме медицинско свидетелство. Лекарят каза, че сина ми има много кръвонасядания", разказа жената.