Полуразложен труп на мъж е открит в полето в землището на с. Ябълково в събота, съобщиха от полицията.

Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомен е дежурен прокурор. От полицията не съобщават кой е починалият. Ще се проверява дали това не е безследно изчезналият преди 24 дни Янек Миланов от Дупница.

Труп на 64-годишна жена пък е бил открит на ул. "Иван Вазов" в Бобов дол в края на миналата седмица. При извършения оглед следи от насилие не са установени, трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, започнато е досъдебно производство по случая в РУ Бобов дол.

Уведомен е дежурен прокурор.

Янек Миланов изчезна в нощта на 31 юли. Само 4 дни, след като се е прибра в Дупница от Париж. Мъжът работи във Франция от 17 години и всяко лято се прибира в родния си град. Във фаталния ден, в който изчезнал, той седнал с приятели и съседи пред блока.

Телефонът му звънял. Малко след това - след 23 часа, наблизо спряло БМВ Х6, шофирано от Васил Капланов - Каплата, един от бившите охранители на Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви. Янек се качил в джипа и оттогава следите му се губят.