Арестуваните във Франция Николай и Евгения Баневи от вчера имат адвокат у нас, съобщи "24 часа", като се позова на свои източници в прокуратурата.

Съпрузите са упълномощили за свой защитник Христо Ботев, който за последно попадна в медиите като адвокат на Григор Григоров - шофьора, обвинен за автобусната катастрофа край Своге.

Семейство Баневи и в момента се намират в арест във френския град Ница и чакат екстрадиция. Те са обвинени задочно в престъпно сдружение за присвояване и данъчни престъпления. Според спецпрокуратурата те присвоили над 1,5 млн. лв. от завод „Полимери“ в Девня.

Терминът, който употреби един колега е обезкостяване. Това онагледява цялата ситуация“, описа преди дни какво са правели Баневи зам. главният прокурор Иван Гешев.

Със същите думи бившият служител на завода Марио Христов описа разграбването на "Полимери" в края на октомври. 

"Г-н Банев показа, че не само добре владее процеса на обезкостяване, а бих добавил и много добро филетиране на предприятията, които има. За съжаление, нашият втори дом, казвам го от името на всички, които работеха дълги години в този завод, вече го няма", заяви Христов в интервю пред bTV.