Столичната полиция разкри измама за близо един милион лева, съобщиха от МВР. Арестуван за участие в схемата е 29-годишен мъж, който е задържан за срок до 72 часа. 

Разследването на служителите от отдел "Икономическа полиция" в СДВР започнало по сигнал от мъж, измамен с голяма парична сума, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на действията било изяснено, че потърпевши от схемата са осем души. Участникът в измамата подбирал хора, работещи на постоянни трудови договори, желаещи и готови да изтеглят кредити в размер на около 100 000 лева.

Обещавал им, че ако му предоставят сумите, ще ги инвестира, в кратки срокове ще погаси кредитите, а получената печалба ще раздели поравно с тях. Потърпевшите разбирали, че са жертва на измама след около 1 месец, когато установявали, че кредитите им не са погасявани.

В резултат на използваните своевременни оперативни способи икономическите полицаи установили и задържали извършителя - 29-годишен мъж. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура той е привлечен като обвиняем по образуваното досъдебно производство.

Наложена му е мярка "задържане под стража" за срок до 72 часа.

В началото на октомври полицията задържа измамничка от Благоевград след сигнал, че е взела от мъж 31 хиляди лева с обещание, че парите ще му бъдат върнати в по-голям размер.