21-годишният български студент в Лондон Габриел Стоянов е бил убит след нападение от трима на улица в британската столица, съобщиха от местната полиция.

Сигналът е подаден около 23.50 часа на 4 ноември, петък. Българинът, който е родом от Варна, е бил атакуван на ул. "Бромли Роуд", която се намира в сравнително спокоен квартал и в близост до централната част на английската столица. Габриел е намушкан няколко пъти с нож. Той е откаран в болница, но въпреки усилията на лекарите е издъхнал следобед в събота, 5 ноември. 

Инспектор Кели Алън от лондонската полиция съобщи пред журналисти, че вече има арестуван за жестокото убийство - 14-годишен тийнейджър. Задържането е извършено на 8 ноември. По думите на криминалиста обаче има още двама заподозрени, които се издирват. Търси се информация и от шофьори, чиито видео регистратори в автомобилите може да са заснели убийството на българина.

"Ти беше истински джентълмен, имаше златно сърце и целият живот беше пред теб. Беше обичан от всички и ще ни липсваш", написа в социалните мрежи близкият приятел на 21-годишния Габриел - Елиът Джоунс. Той вече е събрал над 3000 лири, за да помогне на семейството на жертвата.

Майката на убитото момче - Марияна Петрова пък написа: "Отнеха един млад неизживян живот! Отнеха ми детенцето, моето всичко! Вярвам възмездие има и този час идва скоро!"