18-годишен шуменец е задържан, след като нанесъл прободна рана с нож на 79-годишната си баба, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Вчера, малко след 10:30 часа между него и баба му в жилището им на ул." Иван К. Ивански" възникнал конфликт, по време на който младежът я наръгал в областта на корема. Жената е откарана с екип на спешна помощ в МБАЛ- Шумен. Настанена е за лечение с опасност за живота.

18-годишният е задържан. Образувано е досъдебно производство, работата по което продължава под надзор на компетентната прокуратура.

В края на ноември м.г. 21-годишният Георги Данчев преби до смърт с метална тръба баба си и дядо си във вилата им в местността "Под манастира" край Шумен. Телата на 68-годишната Янка Атанасова и 75-годишния Георги Атанасов бяха открити окървавени в следобедните часове на 23 ноември след подаден сигнал на телефон 112 от дъщеря им. 

След като бе задържан убиецът споделил пред разследващите и оперативните полицаи, че искал да отърве родителите си от проблеми във връзка с предстоящо прехвърляне на къща в Шумен на ул."Божур", която е била собственост на баба му и дядо му.